Tips och rekommendationer för att tvätta frukter och grönsaker

 Dessa livsmedel ger oss de näringsämnen som kroppen behöver för att utföra viktiga funktioner. Dessutom bidrar de till ett hälsosamt immunsystem som skyddar oss mot sjukdomar.

, eller i juice som inte innehåller tillsatser eller konserveringsmedel. Vissa grönsaker är också bättre råa, medan andra ska ångas eller kokas i lite vatten för att extrahera de friska näringsämnena.

Dessa livsmedel erbjuder otaliga hälsoeffekter, men utomhusodling innebär ofta en stor miljöförorening. Utöver detta använder många bekämpningsmedel och kemikalier på gårdar, och även i butiken, de kommer i kontakt med nya bakterier genom händerna på butiksanställda och potentiella köpare.

Metoder för rengöring och desinfektion av frukt och grönsaker

 • Vinäger är en av de bästa desinfektionsmedel för frukt och grönsaker. Vinäger innehåller också antioxidanter som eliminerar skadliga bakterier från ytan och ger längre hållbarhetstid. Lägg en kopp vinäger i en skål med vatten och låt grönsakerna blandas i 20 minuter före användning.
 • Kombinera lika stora mängder vinäger, vatten och citronsaft och häll i en sprayflaska. Spraya frukten med detta och låt det tömma i 10 minuter innan du rengör med rent vatten.
 • aturliga tvål är också bra desinfektionsmedel, men använd dem i små mängder. Kom alltid ihåg att rengöra väl efter användning för att ta bort eventuella rester som kan ändra smaken.
 • och blötlägg frukten och grönsakerna i några minuter för att desinficera dem. Torka dem noggrant efteråt.

ekommendationer för att komma ihåg

 • att vara lycklig spår av bakterier tvätta varje maten ordentligt innan du äter den - Kom ihåg att tvätta händerna bra innan du börjar.
 • Undvik att använda kemikalier och varmt vatten vid rengöring av frukter och grönsaker - det kan ta bort några av näringsämnena.
 • Det är inte alltid en bra idé att skala alla frukter och grönsaker innan de äter dem eftersom det finns näringsämnen i skalet som är viktiga för din hälsa. Å andra sidan borde du alltid tvätta grönsakerna som du har avskalat, eftersom bakterierna som finns på utsidan också kan spridas till köttet inuti.
 • är du tvätter grönsaker som huvudsallad och kål bör du alltid kasta ut de yttersta bladen, vilket är där de flesta bakterierna ackumuleras.Du bör också tvätta varje blad separat för att eliminera eventuella förekomst av insektsmedel eller kemikalier.
 • Det är väldigt viktigt att se till att frukter, grönsaker och andra livsmedel du äter är helt fria från bakterier som kan orsaka infektioner eller sjukdomar. tt äta frukt som inte har rengjorts noggrant kan orsaka skadliga effekter och matsmältningsbesvär, vilket orsakar diarré eller matförgiftning. Det är därför viktigt att alltid utöva god hygien under desinfektion och tillagning.

åa frukter och grönsaker lägger till mycket näringsämnen i kroppen som proteiner, mineraler, vitaminer och andra föreningar som kan gå vilse under matlagningen. Kontakt med kemikalier och bakterier kan dock dränera dessa näringsämnen, och det är därför bättre att följa våra rekommendationer för att avlägsna de skadliga ämnena på ett hälsosamt och korrekt sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar