Tips för en bättre korttidsminne

Känner du att du ska ha ett bättre korttidss minne? Glömmer du ofta vad du skulle säga? Glömmer du varför du gick till köket eller vad du behövde köpa i mataffären? Har du någonsin missat viktiga datum eller aktiviteter?

Din hjärna kan vara mättad med information och rebel.  Vi kommer att ge dig några tips i den här artikeln.

Tips för bättre kortvarigt minne

 Den första används för att lagra omedelbar information. tt exempel kan vara namnet på någon vi nyligen träffat. Vårt kortsiktiga minne är begränsat.

Under tiden använder vi långsiktigt minne för jobb som kräver mer koncentration eller ansträngning, till exempel en tentamen eller något vi gör dagligen.

Om du vill ha en mer effektiv korttidsminne, notera dessa följande tips:

Missa inte: 

1. Var medveten om

Först och främst bör du  Under de senaste åren har multitaskingsfilosofin, som tyder på att vi kan göra tusen saker på en gång, blivit ganska populära. Det är dock inte sant.

Även om vi kanske kan komma ikapp med en uppgift i mitten av en annan, eller till och med utnyttja en möjlighet att slutföra en annan, kan vi inte ge uppmärksamhet till två eller flera saker tid.

Varför inte? Det kommer alltid att finnas en aktivitet som "stjäl" ditt fokus och du kan inte göra ett bra jobb för att slutföra någon av dessa aktiviteter. 

2. Ha kul med mentala spel

 Din hjärna kan reagera på stimuli och träna på samma sätt som dina muskler gör.

är du lär dig något nytt, genererar dina tankar fler neuroner, vilket skapar fler anslutningar (precis som ett tunnelbanesystem gör för att säga det sättet ).

ftersom dina tankar kan skapa nya sätt är det viktigt att ge dem material så att de kan bygga de former som förbinder alla dina tankar.

Hur kan du göra det här?3. nvänd alla dina sinnen

Du gör inte bara minnen med vad du ser med dina  . Du bär säkert runt på ett minne av en doft från din barndom, som din mormors nybakat bröd, eller en låt som din mamma sjöng till dig när du var rädd.  som vuxen också!

Upprepa dem upprepade gånger om du har problem med att komma ihåg människans namn,  Genom att göra detta hjälper du örat att komma ihåg dem; Om du vill komma ihåg ett recept på en maträtt smakar du smaken noggrant med din smak.

4. Mnemoteknikk

Denna teknik innebär att associera ord, bilder eller meningar för att få ett bättre korttidss minne.

 Till exempel, om du vill komma ihåg vilka månader har 30 dagar, det finns en nnemoteknikk regel för det: "Trettio dagar har September, april, juni och november ..."

Du kan också  med personlig information som är lätt att komma ihåg, till exempel de första initialer familjemedlemmar eller personer som är viktiga för dig. nvänd de kombinationer som är enklaste för att du ska repetera.

5. Segment och organisera

är du måste memorera en 10-siffrigt telefonnummer är det lätt att glömma det om du försöker komma ihåg allt på en gång. Men när du delar upp den i två delar eller i tre delar med tre eller fyra siffror blir det lättare att komma ihåg telefonnumret senare. Upprepa sekvensen upprepade gånger tills det hänger i ditt sinne.

 är du var i skolan måste du förmodligen skapa idékort eller betona huvudidéerna i en text. Gör detsamma med all information du behöver komma ihåg!6. Ät bättre

Det är ingen tvekan om en relation mellan din dagliga kost och din hjärnaktivitet. n diet som är full av omega-3-fettsyror (det finns i livsmedel såsom lax, valnötter och avokado) och vegetabiliska proteiner (frukt och grönsaker)

förhindrar för tidigt åldrande och psykiska eller kognitiva störningar, såsom lzheimers. 

Övningar för att förebygga lzheimers sjukdom 

Har du märkt att det är svårare att komma ihåg något när dagen äntligen kommer? ller kan du inte komma ihåg något enkelt om du bara har sovit om 3 eller 4 timmar? Detta händer eftersom din hjärna behöver vila för att ladda, precis som någon annan muskel kräver.

Du bör följa en hälsosam sömnrutin: sov mellan 7 och 9 timmar.

Gå och lägg dig upp på samma gång varje dag. Dessutom, när du kan, ta en liten eftermiddagste på eftermiddagen. Titta inte på tv i sängen och undvik att äta för mycket till middag eftersom det kan göra dig dåsig. 8. Övning

tt ha en träningsrutin kan vara användbar om du vill ha ett bättre korttidsminne.

Genom att träna, pumpar din kropp syre, och den här "rena luften" kan också nå ditt sinne.

är det händer kan du ännu bättre komma ihåg all information du kan få under dagen. Du kan göra cardio (cykling, löpband, löpning, etc.) för att stärka dina cerebrala funktioner. 5 tekniker för att förbättra minnet och mental rörlighet

Har du märkt att du är rädd för att förlora mental agility?Är du inte längre så kreativ som tidigare? Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar