Hoppar över frukosten ger viktökning

nligt COS, släppa nästan 30% av befolkningen frukost och tar hand snarare än kaffe eller liknande när de anländer till arbetet. Överraskande, eller vad? Vad som är ännu mer störande är att endast 3% av barnen äter en hälsosam frukost regelbundet.

De flesta av oss - inklusive barn - begränsar oss till ett glas mjölk och en enkel brödskiva till frukost, helst med lite sött topping. Vad är sött smakar gott och låter dig komma ut ur huset med lite energi. Vad är det långsiktiga resultatet av en sådan diet? 

n annan missuppfattning som vi kommer att korrigera idag är tron ??att gör det lättare att gå ner i vikt. I dagens artikel vill vi förklara vad som kan hända med kroppen om du släpper dagens första måltid. Förhoppningsvis kommer denna information att göra dig rätt val från idag.

är släppa din frukost, främja du viktökning

Skälen till att släppa frukost du nästan alltid höra faller inom följande kategorier:

 • ad tid
 • åt en stor middag förra
 • kommer att gå ner ett par kilo

Om dessa skäl är kända bör du förstå vilka konsekvenser en sådan "permanent" kan ha på din hälsa.

 • tt börja dagen utan mat är kopplad till Visste du att din hjärna konsumerar cirka 20% av din totala energi för att fungera ordentligt? Därför känner du dig svag och har huvudvärk om du inte får tillräckligt med näring och vitaminer.
 • De som slipper frukost lider ofta av förstoppning.
 • det vill säga en ansamling av fett, vanligen i bukhålan. är kroppen vet att den saknar näring aktiverar den ett enzym som lagrar fett. Kroppen samlar fett istället för att förlora fett när du springer över frukosten. Magsregionen är särskilt sårbar.
 • Magsfett kan leda till höga triglycerider, högt blodtryck och högt blodsocker. lla dessa sjukdomar kan i värsta fall leda till 
 • nligt en intressant studie utförd av Harvard University School of Public Health i oston, US, män som lämnar huset utan att äta frukost eller bara nöja sig med en kopp kaffe 

Som du kan se är det <99> droppe frukost riskabelt. Inte bara är metabolismsvagningen; Det leder också till fet samling på olika kroppsdelar. Se därför till att du äter frukost! 

1. Ät helvete vita

Havre är till exempel en av de hälsosammaste frukostalternativen.Havregryn med äpplen och druvor är en utsökt kombination. ågbröd är ett annat bra alternativ. kologisk plommonsjuka och nypressad apelsinjuice behandlar dig kärlek eller kommer att älska!

2. Prova lite protein - var du förvånad nu?

Du vet redan hur viktigt protein är att bygga och stärka muskelmassan. Vilken bra är en viktminskning om huden hänger och danglar från benen? n hälsosam frukost bör ha en andel protein, som ett hårdkokt ägg. Ägg med lite olivolja är läckra. Du kan också göra en enkel spinatomelett.

3. Mjölk, te eller kaffe?

Vi rekommenderar att du försöker vegetabilisk mjölk gjord av mandel, havre, ris och andra nötter. Det är laktosfri för de intoleranta och ger mycket energi. Det kan också fungera som mjölk i kaffet eller i grönt te. Lätt som just det!

4. Ät frukt

Vet du vilken frukt det bästa alternativet är? Den som du gillar bäst, förstås. Oavsett om det är gröna äpplen, päron, kiwi och jordgubbar, papaya eller ananas ... Du bör helst alltid köpa färsk frukt, och om du undrar om du ska köpa en fruktsaft i stället bör du ha i åtanke att de flesta juicer i butiken har tillsatt socker. Då är det bättre att ta en kopp naturlig och riktig frukt, med skalet eller huden på den.

5. Glöm inte nötter!

Du kan äta en handfull nötter varje dag. ötter är rik på magnesium och friska fettsyror, som omega-3.

6. Säga "ja" probiotika

n av de bästa alternativen frukost är grekiska mejeri fallet. Det börjar förbränna och fyller i tarmarna med friska bakterier som förbättrar matsmältningen.

Då vet du det ...

Lämna inte huset utan att ha ätit frukost först!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar