Vad ska du äta för att bekämpa trötthet naturligt?

Det spelar ingen roll hur mycket sömn får du, vilka aktiviteter du väljer för dagen eller om du älskar vad du gör.  eller kan inte få ditt schema ordentligt organiserat.

Om du nyligen har känt det som om du inte kan få gjort alla de saker som du måste göra, eller om du märker att du gäspar hela tiden, rekommenderar vi att du läser följande artikel. Problemet kan vara relaterat till din kost.

Ta reda på vad du ska äta för att sluta vara så trött.

n kost naturligt bekämpa trötthet

Det faktum att du känner dig utmattad hela tiden kan bero på en överbelastning av arbete, sömnbrist eller obalanserad nutrition (eller en kombination av de tre).

Förutom att undvika stress och att få åtta timmars sömn varje natt, rekommenderar vi också lägga till dessa livsmedel till din diet:

Se också: 

1. aturliga aromer

sojasås (den med låg natriumhalt) och miso är två förband som kan ge dina måltider mer smak och bidrar till att minska trötthet.

Den första finns vanligtvis i rätter som innehåller ris, pasta eller fisk och har mycket få kalorier. Ta hand om mängden eftersom det kan innehålla mycket natrium och öka blodtrycket.

miso, å andra sidan, en pasta som erhållits från jästa sojabönor och används för att kryddig soppa eller gryta.

Oavsett 

2. Kaffe (i begränsade mängder)

Du ska aldrig missbruka koffein eftersom även om det kan bidra till att minska trötthet, har biverkningar som du inte bör ignorera.

Kaffe kan vara användbart vid vissa tillfällen, men förutom att det finns andra alternativ samt för jublande eller öka din förmåga att koncentrera sig.

Till exempel kan du välja choklad eller te. Om du dricker mer än vad som är lämpligt dock kan du drabbas av biverkningar, allt från huvudvärk, ångest, sömnlöshet eller nervositet.

3. Havsalt och lger

åda dessa livsmedel är hälsosamma och kan hjälpa dig att undvika trötthet att komma igenom hela dagen.

, men du kan alltid kombinera dem med andra livsmedel (t.ex. ris) och krydda dem på ett sätt som dämpar deras starka smak.

osa salt eller havssalt är två goda val för att begränsa skador  kan resultera, bland annat en brist på energi från dag till dag.

4. Färsk frukt

tt äpple,  eller glödlampa gör en perfekt mellanmål eller dessert om du känner dig trött.Frukt ger i allmänhet mineraler, vitaminer, fiber och mycket vatten.

aturlig juice är en annan utmärkt idé. De rekommenderas före träning eller en intensiv dag på jobbet eller i skolan.

5. Frön

n handfull chia frö, sesamfrön eller pumpa frön till frukost kan ge dig den energi du behöver för att börja dagen. 

Chia frö stabiliserar exempelvis nervsystemet, medan sesamfrön förbättrar syntesen av endorfiner. Därför bör du inte underskatta dem från och med nu.

6. Yoghurt

Denna  är ett perfekt val om du är på diet eller vill se till att du får din dagliga dos av kalcium.

Du kan välja ett obegränsat antal varianter så att du aldrig trött ... 

Yoghurt gör att du känner dig bekväm och hjälper dig att inte tröttna dig.

7. Hela spannmål

is, korn och quinoa är tre exempel på fullkorn värt att äta om du vill bli mindre trött och uppnå mer.

Detta beror på att de innehåller en hälsosam dos av  Den goda nyheten är att de också kommer att tillfredsställa din aptit mer än förfinat mjöl.

8. ågrönsaker

Morötter, selleri och tomater är grönsaker som vi brukar äta under sommaren eller när det är varmt. Men när vintern kommer, letar vi efter mer tillfredsställande, tunga eller "tröstande" livsmedel.

Du bör försöka njuta av råa grönsaker i sallader, även när det är kallt. Detta beror på att de fyller dig med energi! Om du tycker att det är lite tråkigt, försök att ånga dem eller laga en wok med lite 

9. ötter

Precis som frön, nötter är perfekt på morgonen eller på kvällen när du känner att du kör på en tom tank och kan inte hålla ögonen öppna eller gäspar på kontoret.ehöver du extra energi? Prova att blanda lite frukt (som ett äpple) med havre och apelsinjuice. Det är en näringsrik och 100% energiserande frukost.

10. Fish

Det är sant att fisken inte kommer att tillfredsställa din aptit under en lång tid, men det kommer att ge en hel del näringsämnen (t.ex. ) som omvandlas till bränsle och hjälper till att reparera vävnader.

Dessutom är det mindre troligt att din kropp omvandlar protein från fisk till fett.

Glöm inte att dricka mycket vatten, eftersom ibland . De två liter per dag är en nödvändighet!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar