Varför det är skadligt att äta framför TV

I de flesta hem placeras TV: n i vardagsrummet, framför matbordet där familjen äter middag. Det är också vanligt för vuxna att äta lunch framför datorn för att undvika att "slösa tid" genom att fortsätta arbeta medan de äter. Dessa två vanor som är så integrerade i dagens samhälle kan få mycket negativa konsekvenser. Ta reda på mer om farorna med att äta framför TV: n i den här artikeln.

Skadliga effekter för att låta barnen äta framför TV: n

Denna vana förekommer i de flesta familjer och barn är de mest utsatta. För det första är det möjligt att låta barnen titta på tv medan de äter, vilket leder till fetma, enligt en ny studie i US.  Det är svårt att märka när du är nöjd när du tittar på tv samtidigt, så det är svårt att få mer än vad du verkligen behöver. Det råder ingen tvekan om att denna aktivitet bidrar till viktproblem och förändrad beteende hemma.

arn spenderar i genomsnitt två timmar framför TV: n varje dag. Under denna tid äter de frukost, lunch, middag eller små middagsmåltider. De skulle vilja ha mer potatisflis, kex, godis, läsk och soptunnor hela dagen. Detta leder definitivt till fetma och livsstilssjukdomar som högt kolesterol eller diabetes.

nligt en av forskarna bakom studien, Leann irch vid Penn State, är inte problemet ökat TV-tittande i sig, utan helt enkelt av det faktum att barn (eller alla åldrar för den delen) äta utan att vara medveten om det belopp, smak, etc.

i stället för att äta skräpmat, är det bättre att konsumera äpplen, morötter, selleri, popcorn utan smör, naturliga juicer etc. Och istället för att sitta framför en övervaka, vara i fysisk aktivitet dagligen, mest föredraget utanför.

Skadliga biverkningar av att äta framför TV: n

Du har noga tittat på ditt favoritprogram medan du äter middag eller mellanmål. Det här är inte bra. nligt läkarna borde dessa aktiviteter inte kombineras. Förutom vad vi redan har nämnt om barnen, är det också skadligt för vuxna. , som det program du tittar på.

är du tittar på TV, koppla du brukar av och glömma dina bekymmer och rutiner för en liten stund (om du tittar på nyheterna) och du flyttar in i en fiktiv värld. Detta är anledningen till att du . Dessutom är det mest naturligt att njuta av något bra när man tittar på tv, och det mesta av detta mellanmål innehåller mycket fett och kolhydrater. ågot annat som är viktigt att komma ihåg är att

du sätta saker i munnen helt mekaniskt och utan att tänka , som kan orsaka, förutom fetma, buksmärtor och överätande. llt detta blir värre när du tittar på matannonser på TV: n eftersom de stimulerar ännu mer mat av denna typ av mat. De som tittar mest på TV har ofta dålig kost, liksom en mer stillesittande livsstil med för liten fysisk aktivitet. Ändra vanan att ta något bra att äta när du sover på soffan och sätt på TV: n. Minska också den tid du spenderar framför TV: n i allmänhet.

Ät i köket, tillsammans med någon annan än TV: n. Det finns inget bättre än en bra konversation med familjemedlemmarna över en måltid eller kvalitetstid med barnen. Varför det är skadligt att äta framför datorn

Precis som med TV, dator frisk fiende på grund av olika faktorer såsom mycket stillasittande och synproblem. Dessa problem involverar allt från muskelspasmer och dålig attityd till en dålig kost. Studier visar också att den

vana eller rutin genom att äta vid datorn bringar båda infektioner, allergier och sjukdomar  Det är mycket vanligt att inte flytta från arbetar skrivbordet under lunchen för att avsluta arbetet snabbare eller för att undvika att behöva lämna kontoret och flytta ut i kylan. Du placerar en maträtt (helst färdig) bredvid tangentbordet och äter medan du svarar på mail eller skriver rapporter. Som ett resultat,

har din arbetsplats 400 gånger mer bakterier än i badrummet. Men det är inte allt, det elektromagnetiska fältet på datorn förstör matens och dryckets molekylära struktur och gör dem ohälsosamma. Detta är att säga att mat och dryck förlorar näringsämnen och de friska egenskaper, vilket kan framkalla olika sjukdomar och störningar, såsom Parkinsons eller lzheimers (både på kort och lång sikt). Som om det inte var tillräckligt, har

äta framför datorn också samma dåliga effekter som framför TV: n. Fetma är den allvarligaste effekten, eftersom du äter utan att fokusera på maten, vilket resulterar i att äta mer. Den smutsiga arbetsplatsen är också viktig, eftersom det kan leda till mer förkylning, influensa, allergier etc. För att förhindra allt detta, ta en lunchpaus. Om du har för mycket att göra på jobbet, ta en kortare paus, men äter inte frontskärmarna. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar