Varför ska alla äta mer ingefära?

Ingefära är en rotplante växer i världens tropiska zoner, även om det mesta säljs kommersiellt kommer från Kina och Peru. Denna ört är högt värderad i kök överallt tack vare dess utmärkta arom och dess något kryddig smak (tack vare dess innehåll av gingerol). Men utöver att vara så användbara vid framställningen av otaliga recept, 

är det blev känt att ingefära var så bra för dig, det blev mycket populär, och det är ständigt närvarande i en mängd olika rätter. äst av allt är att det är en mångsidig ört som kan konsumeras som te, kryddor, olja, såsom juice och även i kapselform.

 I dagens artikel kommer vi att dela några tvingande skäl till varför alla borde lägga lite mer ingefära till sin diet.

Ingefära förbättrar matsmältningen

n av de mer kända egenskaper ingefära har är att den kan förbättra matsmältningen. Ginger bidrar till att minska inflammation, vilket gör den till en av dina bästa vänner när det gäller att hantera magproblem. land annat ingefära:

  • Lindra illamående och yrsel
  • Minska inflammation i magen
  • Lugna irritation i mag-tarmkanalen
  • Fight uppblåsthet och gas
  • Stimulera bukspottkörteln att öka produktionen av enzymer som främjar bättre näringsupptag

kan du antioxidanter

ntioxidanter är ämnen som bekämpar effekterna av fria radikaler. De farligaste av dessa är cellulär skada. Fria radikaler ansamlas i kroppen och kan så småningom leda till allvarliga sjukdomar såsom cancer. Ingefära är en rik källa till antioxidanter som kan bekämpa dessa föreningar till 

Fights influensa och förkylningar

Ingefära är en bra partner i kampen för att undvika den fruktade influensasäsongen och förkylningar. ntiinflammatoriska egenskaper hjälper till att rengöra irriterade luftvägar, och du dricker juice gjord av ingefära fungerar som en slemlösande som hjälper kroppen att bli av med bakterier.

förbättrar blodcirkulationen

Genom att äta mer ingefära hjälper till att eliminera det onda kolesterolet i blodet, vilket förhindrar artärer igensättning. Tack vare detta ensam, det betraktas som ett hjälpmedel för hjärta och blodomlopp. Självklart ska du vara noga med att inte konsumera för mycket, och alltid rådfråga din läkare först, eftersom du kan få några negativa reaktioner om de kombineras med vissa mediciner.

Mer ingefära lindrar ledvärk

Återigen, tack vare sin förmåga att bekämpa inflammation, bidrar mer ingefära för att minska ledvärk som orsakas av artrit. 

ekämpa migrän

Migrän förekommer när en lipid som kallas prostaglandin får blodkärlen i din hjärna att komma i kontakt. Detta kan leda till förhöjd svullnad och högt blodtryck i hjärnan, vilket leder till en stark och illamående huvudvärk. Ginger hjälper till att bekämpa detta problem genom att begränsa själva lipidens effekt. xperter rekommenderar att du konsumerar ingefära vid första tecken på migrän för bästa resultat.

Minskar inflammation

Ingefära innehåller gingerolföreningen, ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel som bekämpar en mängd sjukdomar. Denna speciella kvalitet har ofta studerats, och hälsoexperter rekommenderar nu ginger som en alternativ behandling för att lindra kroniska tillstånd som artrit eller kolit. Det minskar inflammationen i hela kroppen och kan också minska risken för cancerutveckling.

Lämnar symtom på diabetes

 Detta kombineras med förmågan att öka insulinproduktionen med 10% hos patienter som har utvecklat typ 2-diabetes. Detta bör dock endast ske under överinseende av din läkare, särskilt om du redan tar mediciner för diabetes.

Cancerförebyggande

Fytokemikalier, antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i ingefära kan minska påfrestningen på immunsystemet. Detta ökar kroppens förmåga att bekämpa cancerceller innan de påverkar din hälsa negativt. nligt ett antal studier kan detta leda till förebyggande och behandling av prostata, äggstockar och bröstcancer. Intag av ingefära ska dock vara jämn och måttlig, eftersom för mycket av det kan orsaka oönskade effekter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar