Varför du bör äta choklad

Choklad är en mat som vi människor ofta använder för att trösta oss själva. Oavsett om vi är ledsna, sura eller deprimerade: Choklad hjälper alltid . Men är det bara att undra eller kan choklad verkligen göra din kropp bättre? Svaret är att choklad innehåller många mineraler, vitaminer, fibrer, antioxidanter och tryptofan. Friska ämnen som din kopp behöver.

I denna artikel kommer vi att förklara varför kroppen längtar choklad, vad som händer när du äter den och hur man dra nytta av alla de näringsämnen som finns i choklad.

Choklad eller kakao?

 Det är viktigt att vara medveten om detta när kakao är både hälsosamt och väl, medan choklad kan innehålla en hel del av ohälsosamma socker och fett. Detta gäller speciellt för produkter som chokladglass, mjölkchoklad, vit choklad och så vidare.

Därför rekommenderar vi att du väljer en choklad med . Företrädesvis mer än 70%. Du kan också använda rent kakaopulver.

Varför använda kakao?

 , företrädesvis organisk. Du kan använda denna kakao i samma recept innan du använder choklad. Tack vare kakao texturen har det faktiskt många fler användningsområden också.

  • Mjölk med kakao och honung. n läcker dryck, antingen varm eller kall.
  • Kakor med kakao eller marmelad.
  • Smoothie med banan, valnötter och kakao. Super frukost som gör att du börjar dagen full av energi.
  • Kakaosås, citronsaft och brunt socker. nvänds som en toppning istället för varm choklad.
  • Smält grädde; landa krossade nötter (mandel eller jordnötter), kakao och brunt socker.
  • Varm kakao, en läcker drink som fyller din kropp med välbefinnande.

Kakao och ren choklad innehåller några viktiga ingredienser som är viktiga för god hälsa.  Choklad innehåller vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter och tryptofan. edan kommer vi att ge dig exempel på när det är riktigt bra för dig att äta choklad.

Kan du på gott humör

Kakao innehåller tryptofan, en aminosyra som ökar produktionen av serotonin. Seratonin skickar  Det är därför kakao förebyggande effekt mot ångest, irritabilitet och depression för att nämna några. Det är vanligtvis när ditt humör inte är toppen att du vill ha det mesta av choklad. Så bara äta, men kom ihåg att det borde finnas choklad med så höga innehåll av kakao som möjligt. Om du ofta upplever att du är nere, försök hitta ett sätt att balansera ditt  på.

Mot stress

, ännu mer än grönt te. , vilket är anledningen till att du behöver choklad när du är stressad. Dessa antioxidanter motverkar också åldrande och minskar risken för kardiovaskulär sjukdom och cancer. För att få ut det mesta av dessa antioxidanter är det bäst att äta kakao på en tom mage.

För att koppla av

. Magnesium är ett mycket viktigt mineral för nervsystemet och för musklerna. Magnesium är något du borde få i dig varje dag. Många experter rekommenderar faktiskt att magnesium tas som kosttillskott, eftersom vi ofta inte kommer in i kosten genom kosten. Om du äter för mycket choklad kan du börja med ett tillskott av magnesium. Förmodligen kommer du att uppleva en kraftig minskning av chokladbehovet.

Stärkar ben och tänder

 hjälper kakao till att stärka både ben och tänder. För att detta ska fungera är det nödvändigt att äta ren kakao utan socker. Vitt socker förhindrar att kroppen absorberar kalcium.

Stärker immunsystemet

. Detta är ett vitamin som du måste få i dig varje dag eftersom det stärker immunförsvaret och minskar risken för många sjukdomar. Dessutom näring vitaminerna ben, hud och tänder. Vem gillar inte en kopp läcker varm choklad när det är kallt ute och du fryser?

Ge dig ny vitalitet

är du känner dig trött och trött kommer . landa ren kakao med honung och kanel och ta en matsked varje morgon.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar