Ska du inte värma dessa 7 livsmedel

i ditt hem, följer den mest sannolika regeln att inte låta mat kastas . Varje dag, massor av mat kastas, medan det i andra delar av världen, människor är hungriga och inte får tillräckligt med näring.

Det är alltid rekommenderat att sätta mat i kylskåpet för att ta hand om det, och värm till en dag eller två senare, så att den inte hamnar i soporna.

Men många är inte medvetna om att  eftersom det kan orsaka hälsoproblem. Vet du vilka livsmedel det är?

värma aldrig dessa livsmedel

Chicken

Chicken är en av de mest ofta kylda livsmedel, eftersom det håller upp bra och smak efter att den har värmts upp igen. 

Även om du inte kan se det, ändra uppvärmningen av kycklingprotein sammansättning, vilket kan leda till matsmältningsproblem. Om det inte ätas omedelbart efter framställning, kan 

Vill du veta mer? Läs: Är det säkert att dricka vatten från plastflaskor?

Svamp

Det finns så många olika sätt att förbereda dem och att värma dem låter som en bra idé. Men Det är bäst att äta dem när de är färska och de har fortfarande alla sina goda egenskaper och hälsofördelar.

Om du har någon kvar för mat, är det bättre att äta dem kalla. Svampar genomgår också förändringar i kompositionen vid upphettning och kan orsaka magont och uppblåsthet.

Potatis

Potatis är fulla av näringsämnen, och även om de kan förvaras i kylskåp i ett par dagar, bör du värma aldrig dem. Uppvärmning ändrar sin smak, ändrar deras egenskaper och kan även göra dem giftiga.

Det bästa du kan göra med potatis som är kvar är att använda dem i puréer eller kalla sallader.

spenat

Denna gröna grönsaker rekommenderas för din kost, men  , som när de utsätts för höga temperaturer omvandlas till nitrit. itrit är inte hälsosamt och kan få allvarliga effekter på din hälsa. 

eet

ödbetor innehåller också nitrater såsom förändringar av skadligt nitrit vid uppvärmning. Detta är en annan mat som du bör undvika uppvärmning om du inte vill ha hälsoproblem. Faktum är att 

Selleri

Om soppan innehåller selleri, undvika återuppvärmning den för att förhindra skador på kroppen. Som med ovanstående livsmedel innehåller seleritrater som omvandlas till nitrit när de upphettas.

Detta innebär att det kan bli en potentiellt cancerframkallande mat när den återuppvärmes. Därför bör du försöka välja selleri från soppan innan du värmer upp det. 

Äggen är vanligtvis inte uppvärmda eftersom det ändrar deras arom och smak. Men precis är det viktigt att veta att uppvärmning av ägg kan vara skadligt för din hälsa. Detta beror på att

de föreningar de innehåller kan bli giftiga vid exponering för höga temperaturer. 

Hur kan jag värma upp maten på ett säkert sätt?

Även om ovannämnda livsmedel aldrig bör värmas upp betyder det inte att du inte kan uppvärma andra rester.

Uppvärmning bör ske snabbt för att få temperaturen upp till 65 ° C i mitten av maten.

  • 
  • eredda livsmedel får inte komma i kontakt med råa livsmedel. Detta är för att undvika infektion.
  • Kom ihåg att alla ingredienser är olika och får inte uppvärmas på samma sätt. är du värmer mer än en typ av mat, täck det så att det värmer jämnt.
  • Om du inte tror att du kommer att kunna äta din mat inom 4 dagar är det bättre att frysa det.
  • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar