10 Livsmedelsprodukter som rengör dina artärer

äring har alltid spelat en viktig roll för vår hälsa, gott och ont. Med tiden kan vissa faktorer orsaka blockeringar under åren, vilket i sin tur leder till cirkulationsproblem och andra hjärt-kärlsjukdomar som kan leda till döden. Samtidigt finns det mat som kan hjälpa dina blodkärl och dina lungor också. Inkludera dessa produkter i din kost och det kan hjälpa dig att förhindra en mängd olika sjukdomar.

nligt undersökningar är ateroskleros en av de sjukdomar i världen som orsakar mest dödsfall varje år. Denna sjukdom är mycket allvarlig eftersom det orsakar att en patient lider av ett svagt immunförsvar, infektion och inkompatibilitet. Förutom åderförkalkning tenderar de som lider av blockerade ådrar att uppleva högt blodtryck och hjärtsjukdom.

ftersom din kost är en så stor del av förebyggande av de ovan nämnda sjukdomarna, kommer vi med den här artikeln kommer att ge dig 

Vitlök

vitlök är det bästa du kan äta för att rengöra dina artärer eftersom det innehåller kraftfulla antioxidanta egenskaper som kan bekämpa fria radikaler i kroppen. Dessutom bidrar vitlök till att sänka farliga kolesterolnivåer och öka nivån på bra kolesterol. Denna stora fördel förbättrar blodflödet och hjälper till att bekämpa hypertoni.

Havregryn

Vi rekommenderar starkt att äta havremjöl till frukost. Förutom att förbättra matsmältningen ger det dig mycket energi hela dagen. ågra av de fantastiska egenskaperna hos havregryn är att det minskar kolesterolets förmåga att fästa vid artärerna, vilket förhindrar de sjukdomar som orsakas av detta.

Äpplen

Äpplen innehåller ett ämne som kallas pektin, enligt Liz pplegare (som innehar en doktorsexamen och är en regissör och sport nutrition chef för California University), är en fiber som hjälper till kolesterol. 

Fisk

Oljig fisk är en stor källa för omega-3 som vår kropp behöver fungera ordentligt och som också upprätthåller rena vener. Den bästa fisken för detta är lax, makrill, tonfisk, öring, sill och sardiner.

Gurkmeja

n viktig ingrediens i gurkmeja är curcumin som skyddar hjärtat. Studier har visat att tack vare detta element kan 

Spenat

Spenat packad med vitamin och C, liksom i många studier för att förhindra ateroskleros.

ötter

ötter är också bra för att hjälpa kroppen att förhindra arteriell blockering, samt stimulera en rengöringsprocess i dina år.Dessa goda egenskaper är resultatet av monoättat fett, liksom omega-3 som vi finner i nötterna. ågra av de bästa nötterna är hasselnötter, mandel, pecannötter och jordnötter.

Olivolja

xtra jungfruolja har ett antal hälsofördelar, och bland dem är förmågan att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Denna produkt är en enkelomättat fett som har mindre chans att oxidera, vilket innebär att kolesterol inte följer kärlväggarna din.

Tomater

Tomater är en viktig källa till lykopen, en antioxidant, som förhindrar att kolesterol från att klibba till kärlets väggar. nligt studier kan det dagliga intaget av tomater minska risken för plackuppbyggnad under dina år.

Granatäpple juice

Det är vetenskapligt bevisat att granatäpple juice har en högre halt av antioxidanter än andra juicer, inklusive bjørnebær-, blåbär och apelsinjuice. 

ADVERT

Lägg till din kommentar