10 Livsmedelsprodukter som lindrar halsont

Du kan få ont i halsen när som helst. Detta beror på en virus- eller bakterieinfektion av den typ som orsakar förkylningar, influensa, inflammation i halsen och kyssar. Det kan också bero på att röka, överdriven andning genom munnen medan du sover, förorenad luft eller allergier.

Oavsett din ont i halsen är det viktigt att du gör vad du kan för att bekämpa den underliggande infektionen och se till att den inte blir värre. Förvisso, om du inte har någon aptit i halsen, 

I dagens artikel kommer vi att avslöja de 10 bästa livsmedel som innehåller näring som kroppen behöver för att göra halsen bättre.

bananer

 ftersom detta är en mjuk frukt, är det inte smärtsamt att svälja och en låg surhetsgrad gör det trevligt att tugga och svälja .

Honung och citron

Detta är en av de gamla fruar avrådan halsont och inflammation, vilket också hjälper mot hosta och täthet. Förbered detta genom att blanda 2 matskedar. citronsaft med 1 matsked. honung. Du kan dricka det som det är eller i en kopp varmt vatten.

Honey Ginger

För att lindra smärta och irritation i halsen är det lämpligt att dricka ingefära med honung.

Ginger är antiinflammatorisk och effektiv för att lindra ont i halsen. Honung är ett naturligt antibiotikum som hjälper till mot infektion samtidigt som det lindrar smärta i halsen.

Oatmeal

Gröt är inte lika smärtsamt att svälja, och du kan äta det med honung och bananer för att göra din måltid ännu friskare. Havregryn innehåller löslig fiber som reducerar kolesterol, liksom korrekt med protein som är bra för musklerna och får dig att känna sig fylligare tills nästa måltid.

Fullkorns Pasta

 Det är bra för en halsont när det är lätt att äta, företrädesvis med en krämig sås låg på fett.

Kokade morötter

 Om du äter dem kokta hjälper det mot ont i halsen och stärker immunförsvaret. å morötter kan verka lite skarpa mot ont i halsen och göra halsen värre.

Kycklingsoppa

Denna klassiker ger immunsystemet en hjälpande hand och lindrar smärta i samband med ont i halsen och täthet.  tt gott recept på kycklingsoppa innehåller gulrök, lök, selleri, ärter, potatis och vitlök.

Ägg Äggade Ägg

Ägg är lätt att smälta, vilket ger dig både protein och viktiga näringsämnen.Äggvita är bra för svullnad och ont i halsen, så länge du undviker kryddor.

Salvie

Salvia växten har många medicinska egenskaper som har använts i hundratals år för att lindra symtom som förkylningar. Den innehåller mycket enzymer, flavonoider och fenolsyra. Du kan göra salvie te, eller ha det på kvällen.

Lök och vitlök

åde lök och vitlök innehåller svavel, vilket är bra för slem och hjälper luftvägarna att bli av med slem. De anses vara två av naturens bästa naturliga antibiotika, som tar itu med kampen mot virus och bakterier samt lindrar ont i halsen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar