10 Matar, som rensar blodkärlen

Den progressiva blockering av artärerna, känd som ateroskleros eller åderförkalkning, är den främsta dödsorsaken i världen.  Hälsoexperter är mycket bekymrade, eftersom det är en sjukdom som kan förebyggas, men antalet fall klart på uppgång.

Den blockering av blodkärlen innebär också autoimmuna problem, infektioner, matinkompatibiliteter, och en mängd andra problem som kan komplicera sjukdomen. Den goda nyheten är att i de flesta fall, 

Även om människor som lider av blockerade artärer ska övervakas av en läkare, det finns vissa livsmedel som kan hjälpa till att rensa blodkärlen och även stärka immunförsvaret för att skydda mot andra sjukdomar som kan komplicera problemet. I denna artikel delar vi 10 livsmedel som kommer att rensa artärer och öka immunförsvaret samtidigt.

Vitlök

Det finns ingen tvekan om att livsmedels nummer ett för  och bekämpa nivåer av dåligt kolesterol är vitlök. Vitlök har många medicinska egenskaper och har i århundraden använts för att förbättra hälsan på många sätt.  är en naturlig antibiotika med antivirala egenskaper, innehåller vitaminer och mineraler och andra näringsämnen som stärker immunsystemet och renar blodkärlen . Vitlök hjälper till att hämma effekten av fria radikaler, vilket gör det till en viktig ingrediens i kampen mot cancer. egelbunden konsumtion av vitlök ökar nivåerna av det goda kolesterolet samtidigt minska nivåerna av dåligt kolesterol i blodet.

Havre

n av de viktigaste fördelarna med havremjöl är dess höga fiberinnehåll och dess förmåga att absorbera upp till sju gånger sin vikt i vatten. nligt en studie som publicerats av forskare från Tufts University i oston, kan havremjöl minska möjligheten för kolesterol måste hålla fast vid väggarna i blodkärlen, vilket 

Saft av pomegranate

Saft av granatäpple innehåller flera antioxidanter per portion än alla andra naturliga safter. Denna viktiga fördel gör det till en viktig del i kampen mot fria radikaler, och det minskar också fettdepåer i artärerna, som 

Äpplen

Äpplen innehåller en  , som är riktad speciellt mot de dåliga kolesterolnivåer i blodet.Dessutom innehåller denna frukt stora mängder av flavonoider, vilket bidrar till att minska risken för annan kardiovaskulär sjukdom.

Fisk

Fisk som är rik på omega 3-fettsyror är utmärkta för att förbättra dina blodkärls hälsa. Omega 3 främjar avlägsnande av fett som har ackumulerats i artärerna, vilket hjälper till att förhindra framtida hjärtproblem. land de rekommenderade fiskarna är 

Gurkmeja

Gurkmeja innehåller ett ämne som heter curcumin, polyfenoler som är ansvariga för att leverera betydande medicinska krafter. Mer än 30 studier över hela världen har kommit överens om att  Faktum är att denna förening kan bidra till att minska och förhindra blockering av blodkärl.

Olivolja

Olivolja är ett enomättat fett som kan hjälpa till att minska nivån av dåligt kolesterol i blodet och därmed risken för blockerade blodkärl. Olivolja är ett hälsosamt tillskott till något recept och kan enkelt ingå i huvudrätter, sallader, soppor och till och med desserter.

vokado

vokado har stora mängder hälsosamt fett och andra viktiga näringsämnen som hjälper till att minska nivåerna av dåligt kolesterol.  som vi nämnde ovan, som inte ökar risken för blockeringar i blodkärlen.

Tomater

Tomater kan enkelt tillsättas till någon måltid eller ätas rå. De fördelar de har är tack vare de stora mängderna av en antioxidant som kallas lykopen, vilket minskar risken för att dåligt kolesterol klibbar sig i blodkärlens väggar. 

Spenat

Denna gröna bladgrönsak är mycket populär för sina många hälsoeffekter: den ger energi, är låg i kalorier och kan lätt inkluderas i någon form av diet.  som förhindrar dåligt kolesterol vidhäftning till blodkärlen, vilket reducerar risken för att drabbas av arterioskleros.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar