10 Hem behandlingar för blåmärken

låmärken, även känd som hematom, bildas när blod samlas under hudytan. De förekommer vanligen efter ett slag eller sammandrag någonstans på kroppen. Vi har alla haft blåmärken och vet hur ondskan och irriterande de kan vara. Därför kommer vi nu att visa dig 

1. Solblom

 oten är ett effektivt komplement till feberlindrande och smärtstillande medel. Detta beror på att det innehåller mycket gallisk, koffein, klorogen syra, liksom helenalin och dihydrohelenalin.

2. Är

n annan populär metod för blåmärken och blåmärken är i allmänhet glass. Detta har använts länge.  Det gör också det exponerade området antal och förhindrar att planen blir sämre. Det är därför viktigt att påkalla ett kylskåp så snart som möjligt efter skadan har inträffat.

3. Salt

Salt är ett annat bra alternativ att bekämpa blåmärken. pplicera lite salt på det utsatta området och det kommer att absorbera lymfvätskan som ackumuleras under huden och därigenom minska inflammation och smärta.

4. Lök

Lök är ett annat alternativ.  alliinase, det ämne som ger oss tårögd när vi skära upp lök, bidrar också till att stimulera flödet av lymfatisk vätska under huden och förhindrar ansamling blod under huden. Försök att applicera slingan så snart som möjligt efter skadan har uppstått för bästa möjliga resultat.

5. plesidereddik

pplicera lite ättiksyra på en viss gasbindning och applicera direkt på det blå märket med ljusmassagerande rörelser. Detta stimulerar blodcirkulationen nära ytan av huden, så att blodet som lagras på undersidan löser upp.

6. loe vera

aloe vera är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och används för alla typer av stroke och skador, speciellt brännskador. llt detta tack vare den gelé som finns i växten.  Kylning av gelén i förväg kommer också att minska smärta och inflammation.

7. Persilja

är en blåmärken dyker upp, skär några persilja löv och applicera dem på det utsatta området. Persiljan har . Persilja används också för att minska svängningar i lederna.

8. Trollhassel

Trollhassel är en mycket populär anläggning i Japan och Kina, med egenskaper som kan minska inflammation och lindra smärta efter stroke .Koka te på plantans löv och applicera vätskan på det utsatta området med en fuktig trasa.

9. Vitlök

Vitlök är också utmärkt för behandling av blåmärken eftersom det är en kraftfull antioxidant.  tt äta vitlök är också mycket bra för hälsan.

10. Potatis

Sist men inte minst kommer potatisen. Den innehåller katalas, som . Lägg en liten bit potatis över den blå etiketten och låt den stå i några minuter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar