10 öVerraskande hälsofördelar med grönt te

Det finns flera orsaker till att grönt te har spelat en viktig roll i asiatiska kulturer i hundratals år. Denna dryck är rik på antioxidanter och näringsämnen som är bra för kroppen, 

Utöver allt detta vet vi att grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt och förebygga kroniska problem, såsom som cancer. Vet du redan vad grönt te kan göra för dig? I dagens artikel kommer vi att visa dig 10 överraskande fördelar med  och varför du borde dricka det regelbundet.

1. ik på antioxidanter

ntioxidanter är kemiska föreningar som är ansvariga för att bekämpa effekterna av skadliga molekyler, som fria radikaler. Grönt te är rikt på antioxidanter, vilket hjälper till att skydda oss mot vissa kroniska sjukdomar och tidig åldrande av huden.

2. Kan förhindra cancer

Vissa studier har visat att grönt te har potential att minska en mängd olika typer av cancer.

n studie utförd vid McGill University i Montreal, Kanada, visade att  i grönt te kan minska risken för prostatacancer. 

Studier i Kina har hittat ett samband mellan grönt te och en minskad risk att utveckla cancer i magen, bukspottskörteln, matstrupen, prostata och tjocktarm.

3. ättre hjärthälsa

ntioxidanterna i grönt te hjälper också till att reglera dåligt kolesterol i blodet och förhindra plackbildning i blodkärlen.

Tack vare detta finns det anledning att tro att vanlig konsumtion av grönt te kan minska risken för hjärtsjukdomar och andra problem i samband med kardiovaskulär sjukdom i allmänhet.

Vi rekommenderar också: 

4. Få en sundare lever

 är ansvarig för att filtrera ut gifter som byggs upp i blodet och påverkar vår hälsa i allmänhet. är toxiner är uppbyggda kan de negativt påverka andra kroppers funktioner.

n kopp grönt te dagligen kan räcka för att rengöra levern och se till att den fungerar ordentligt. egelbunden konsumtion av grönt te hjälper till att förhindra skador som orsakas av toxiner som alkohol och förhindrar inflammation.

5. Stimulerar ämnesomsättningen och viktminskning

Forskning har visat att . n studie visade att denna dryck kunde förhindra oxidation av fett i kroppen, vilket hjälpte deltagarna att gå ner i vikt över en 3 månadersperiod.

De visade också att grönt te ökar bränningen, så att du bränner mer kalorier och därmed skyddar ditt hjärthälsa.

6. Matsmältningen

Grönt te har en viss vannlatende effekt, som förhindrar eller behandlar förstoppning, förutom att minska gasbildning och andra matsmältningsproblem.

7. Förhindrar diabetes

ågra av egenskaperna i grönt te kan hjälpa till att kontrollera blodsockernivån och förebygga diabetes. yligen genomförda studier har visat att grönt te kan förhindra utvecklingen av typ 1-diabetes, förutom att hjälpa till med att behärska typ 2.

Se också: 

8. Sundare tänder och tandhälsa

Traditionell kinesisk medicin har använt grönt te för tandhälsa, orala infektioner och 

9. tt antal studier visar att grönt te är bra mot smärta och bekämpar inflammation, vilket är till hjälp vid behandling av artrit och andra inflammatoriska sjukdomar.

Grönt te kan hjälpa kroppskontrollsvängningarna och

motverka nedbrytningen av brosk hos dem som lider av dessa sjukdomar. 

Den stora mängden antioxidanter, vitaminer och mineraler i grönt te gör detta en av immunsystemets bästa naturliga vänner.

Grönt te är effektivt vid behandling av olika infektioner såväl som vanliga andningssjukdomar som förkylningar och influensa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar