11 Livsmedel som hjälper till att bekämpa ångest

Varje dag upplever vi situationer som gör att vi stressar och kan orsaka ångest. Det kan även vara ett allvarligt problem, vilket är anledningen till att vi vill dela några tips på hur du kan så att du kan få en friskare och mer fridfullt liv.

tt av de viktigaste symptomen på ångest är hunger, vilket kan bero på oregelbundna måltider eller en diet som saknar riktig näring och rätt vitaminer. rist på mat i många timmar gör att ditt glykemiska index sjunker. Detta kan väcka godis, vilket gör att du vill ha godis och snabbmat. Som ett resultat blir I denna artikel kommer vi att visa dig några livsmedel som gör att du mår bättre och låter dig styra är bra som är ansvarig för att minska hjärtproblem och reglera blodsockernivån. Det är viktigt att du äter fisk minst en gång i veckan. Detta beror på att de är en källa till magnesium, vilket stimulerar avslappning och minskar stress och ångest.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter innehåller tryptofan, en aminosyra som är bra för att få gott humör och lugna ner nerverna. Livsmedel som innehåller också denna typ av aminosyra.

Mandelar

Som fisk innehåller Dessutom innehåller mandlar andra proteiner och vitaminer som hjälper din kropp att fungera bra. är du känner dig stressad, äta några mandlar - om en handfull.

anan

 är den huvudsakliga källan av kalium, som hjälper till att stärka nervsystemet genom att kontrollera störningar av ångest och stress.

Havsgräs

 vilket ger oss en känsla av lugn och ro.

Choklad

Leta efter mörk choklad (sockerfri). vilket är hormonet som ger stress.

Oatmeal

 rekommenderas för att minska ångest, eftersom det ökar produktionen av hormoner som fungerar som antidepressiva medel i kroppen. Det har också höga värden för -komplex, magnesium och, naturligtvis, fiber.

Tips: Koka tre matskedar havremjöl i 1/4 liter vatten. Ät en kopp när du står upp, efter varje måltid och innan du går.

Orange blad

Orange blad verkar som .Koka varje natt innan du lägger dig. Detta kommer att hjälpa dig att ge dig goda sömnsvanor och minska ångest och stress.

ötter

ötter är mycket bra att bekämpa ångest eftersom de innehåller vitamin . Dessa är involverade i bildandet av serotonin, vilket i sin tur har en mycket viktig roll som . 

Persika

Persikor innehåller fibrer, vitaminer och mineraler som hjälper till att kontrollera ångest och stress. Varje gång du känner dig orolig, äta några persikor. Två eller tre kommer att ge dig en tillfredsställande känsla. Om du ofta har godis, tveka inte att köpa några persikor.

Tips för vardagslivet

 • Det är bättre att dricka en kok av frukt eller aromatiserat vatten.
 • Detta är viktigt för att alla organ i kroppen ska fungera bra.
 • Planera att äta frukost, lunch och middag, fortsätt sedan att följa dessa tider dag efter dag.
 • Det ger din kropp och sinne många fördelar.
 • Dessa dåliga vanor skapar problem för din kropp.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar