12 Livsmedel som hjälper till att bekämpa artrit

Om du lider av artrit, har du troligen lagt märke till att  tt hitta mat som är till nytta för dig kan vara en stor utmaning.

Du måste lära dig att inkludera ingredienser som hjälper dig att lindra smärta och öka din rörlighet. Du kommer också att behöva minska intaget av livsmedel som gör situationen värre.

I resten av den här artikeln kommer vi att ge dig en lista över 

Kom ihåg att rådfråga din läkare innan du gör några betydande förändringar i din kost.

ananer

Detta är alltid ett hälsosamt alternativ. Som sagt, om du försöker att hitta bättre mat som bekämpar artrit, är detta en av de bästa.

ananer är rika på kalium och har en massa andra vitaminer och mineraler såsom folsyra, vitamin 6 och C. llt detta 

Plus, fiber i  hjälper matsmältningssystemet.

Mango och äpplen

Även  är en frukt som är beroende på säsong, och ibland dyra, de är en antioxidant-rika alternativ.

  • De innehåller en hög nivå av -vitamin och betakaroten. Dessa två element har visat sig vara användbara för att förhindra att vissa typer av artrit försämras. Äpplen, å sin sida, har många fördelar för din hälsa, minskar gemensam stress. Detta kan lindra båda problemen med rörlighet och smärta.
  • ötter

Det finns massor av nötter som kan hjälpa till

minska inflammation nivåer i kroppen, eftersom de ger hälsosamma fetter.  Paranötter och cashewnötter är ett bra val att ge lättnad.

Soy

Många sojaprodukter kan vara till stor hjälp för artrit, men är kontraproduktiva om du har gikt.

Soya kan ätas på många olika sätt.

Ändå är den fermenterade sojaprodukter som miso, tempeh eller tofu som verkar erbjuda den största minskningen av smärta och inflammation som produceras av artrit.

Lax

Lax är full av omega 3 fettsyror. På grund av detta rekommenderas att lindra smärta från artrit.

Även om varje fet fisk är ett bra alternativ för att inkludera i din kost, kan du börja med att äta lax några gånger eller bara en gång i veckan.

ffekten av omega 3 hjälper till att minska inflammation i kroppen.

 Paprika

Vitamin C-innehållet i paprika fungerar som en antioxidant. Samtidigt hjälper

till att bekämpa fria radikaler i din kropp och minskar inflammation. På grund av detta, mängden smärta som arthritisen ger dig minskar. Det är mycket svårt att undvika effekterna av fria radikaler. På grund av det är det viktigt att ha tillräckligt med antioxidanter för att minska skador som orsakas av fria radikaler.

Grön paprika är ett enkelt alternativ som ska ingå i livsmedel, sallader eller dryck, och de ger oss en omedelbar dos av vitaminer.

Grönt te

Det är väl känt att grönt te är en mycket hög källa till

antioxidanter 

effekt direkt på nivåerna av inflammation i kroppen.  Det är inte klart hur mycket te som behövs, men de flesta studier som utförts av frivilliga visar att dricka det två gånger om dagen är en stor hjälp.

Helkorn

De är utmärkta för att minska inflammation

 I detta fall, på grund av kommersialisering av produkter tillsättes vanligen andra tillsatser är, och det är möjligt att de kommer att förvärra effekterna av artrit.

Å andra sidan är råkorn det bästa alternativet. Objektiv är ett bra alternativ att, förutom att vara hälsosam, ger dig en känsla av fullhet.

Spenat, tomater och betor

Det finns flera livsmedel som hjälper till att bekämpa artrit. Spenat är full av fytokemikalier och fibrer.

Tomater innehåller i sin tur lykopen som hjälper till att minska smärta i samband med artrit. Om vi ??lagar tomaterna kan vi få en större mängd lycopen.

ödbetor är en antioxidantkomposition som få matar har,

inklusive betalain, som är mycket användbart för att öka kroppens försvar. Du bör också komma ihåg att det är bäst att köpa råa livsmedel och förbereda dem hemma för att få alla möjliga fördelar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar