14 Ansökningar om färsk ingefära

Ginger är en rot som har använts för kök över hela världen i tusentals år. . Fortsätt läsa.

ntioxidant

Ginger innehåller många antioxidanter. . utritionists rekommenderar att du konsumerar ingefära och liknande örter för att hålla sig frisk.

ättre ingefära med ny ingefära

Genom att konsumera frisk ingefära kan du bota magen och förbättra din tarms hälsa. Detta är också bra för att öka produktionen av enzymer som både hjälper dig att smälta maten och att hela processen går som den ska . Ginger är ett utmärkt botemedel mot matsmältningsbesvär, förstoppning och diarré.

nalgetik

Ingefära har egenskaper som hjälper till att lindra led- och muskelsmärta. Det betyder att människor som lider av gikt kommer att ha stor glädje i ingefära. Det kommer att minska smärtan de upplever och öka graden av rörlighet . oten rekommenderas också till idrottare och idrottare som upplever muskelsmärta under träning. Om du kommer hem från jobbet och känner dig fysiskt trött, prova lite ny ingefära i badvattnet. 

Lätt morgonsjuka under graviditeten

Gravida kvinnor känner ofta illamående och måste kasta upp. Din hälsa är mycket känslig när de är gravida, så läkare rekommenderar inte att du tar mediciner mot detta. Även receptbelagda läkemedel kan skada barnet, prova abort eller andra komplikationer.

Tack vare nya studier som har genomförts i flera europeiska och asiatiska länder, har forskare funnit att . Gingerrot utsätter inte någon mamma eller barn för kemiska ämnen som kan ha negativa biverkningar. Innan du använder gingerrot för morgonsjukan, tala med din läkare.

Kan förebygga tarmkanalen

Studier har visat att ingefära har en komponent som heter gingerol. Detta är vad som ger roten sin distinkt smak. Detta element är 

stimulera aptiten

. Människor som upplever brist på aptit kan behandla detta med att dricka ingefära som juice eller te. Ingefära stimulerar också aptit eftersom det ökar produktionen av matsmältningsenzymer.

Kan förebygga och lindra symptomen av äggstockscancer

Som vi diskuterat tidigare, .Denna ört innehåller element som kan förhindra framställning av fria radikaler och förhindra hamstring, en av de första tecknen på cancerbildning.

vlastar menstruationskramper

Ingehålens helande egenskaper kan hjälpa till att hålla reproduktionsorganen i god hälsa. Kvinnor som lider av svåra menstruationskramper, borde konsumera denna ört i början av cykeln. Detta kan hjälpa till att lindra smärtan i samband med menstruationsperioden . egelbundet intag av ingefära kan också hjälpa dig att få regelbundna menstruationer.

Förhindrar resesjuka

De som lider av bilsjukdom, havsjuka eller illamående när de är i flygplan kan ha en bra effekt av ingefära när det lugnar nerverna. Du kan tugga ingefära eller täcka den i socker och ta med dig på resan. Ginger absorberar långsamt kroppen . Självklart finns det mediciner att köpa för resesjuka, men till skillnad från ingefära är de inte naturliga. De kan inte heller erbjuda dig alla fördelar som ingefära har.

Förhindrar luft i magen / tarmarna

Den tillförda luften och smärtan kan vara resultatet av olika faktorer om stress, matsmältningsbesvär eller dåliga matvanor. 

Förhindrar andningsbesvär

Denna ört är också idealisk för lungs och hjärtas hälsa. Om du lider av problem som astma och bronkit, lägg till någon ingefära till den andra du tar. Du kommer att märka att du blir bättre snabbt

ehandling av solbränna

Tack vare sina vitaliserande och helande egenskaper kan fräsch ingefära också användas för att lindra mindre hudproblem och solbränna. Juice eller olja extraherad direkt från växten kan placeras direkt på det skadade området. Detta kommer att hjälpa huden att läka snabbare.

Smaker

Det här avsnittet behöver inte mycket förklaring, eftersom det redan finns tusentals recept med ingefära. n sak som vi skulle vilja nämna är hur mångsidig denna ingrediens är. Du kan få den i allt från såser till dressingar och drycker, inklusive . Det passar absolut allt möjligt.

Kosmetisk användning

 och andra kosmetika. Det är utmärkt för huden och hjälper till att vitalisera kroppen.

Som du har granskat den här artikeln finns det mycket du kan använda ingefära för. Inte allt detta är lika känt. Prova själv. u har du möjlighet att expandera dina recept redan på DY.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar