3 Snabba och naturliga sätt att minska inflammation i

Det är så lätt att få inflammation! Det kan hända just nu när du skadar dig själv eller det kan komma långsamt på grund av kronisk infektion eller dålig kost. Men ibland när kroppsdelar blir inflammerade, kommer det att orsaka rodnad och smärta.

I dagens artikel kommer vi att utforska några av de enkla och naturliga sätten att lindra inflammation snabbt medan du är hemma.

Vad är inflammation?

Inflammation är hur din kropp svarar på en patogen, en irritation eller en fysisk stroke. Med andra ord är inflammation en av kroppens försvarsmekanismer. 

rodnad i en viss region, svullnad, smärta, feber och andra relaterade problem. Vissa medicinska källor hänvisar till inflammation som en "brännande" känsla bara på grund av ovan nämnda egenskaper. Men när det blir kroniskt kan det infekterade området vara kallare att röra och inte längre se utsvullat ut.

Denna artikel kommer att fokusera på typen av inflammation som känns varm att röra, med åtföljande rodnad, smärta och svullnad.

är ska du använda dessa behandlingar för att minska inflammation?

Direkt efter en skada inträffat, när det inte finns några öppna sår

 • i ett område där du lider av kronisk smärta, särskilt i ryggen eller lederna
 • i nacken, som en följd av en infektion i svalget
 • Över regionen där levern är (höger sida nära bröstet) när du känner smärta eller täppt. I det här fallet rekommenderar vi att du inte använder isterapi, men ett av de två andra behandlingsalternativen vi beskriver.
 • runt magen, om det känns svullen eller om du lider av en viss sjukdom
 • Isterapi

Som vi nämnde ovan, värmen viktigaste funktionen i de flesta inflammationer, så vi använder en av de äldsta och enklaste åtgärder för att behandla det: glass.

Kom ihåg att inte lägga is direkt på bar hud,

 n påse frysta ärtor eller något liknande

 • n handfull isbitar vikas in en trasa
 • n speciell väska avsedd för detta ändamål
 • Lägg is till det drabbade området i minst 20 minuter.

Kronisk inflammation känns oftast inte varm vid beröring,

och kan faktiskt vara kallare än resten av huden. I dessa fall är det bäst att använda värme (vattenflaska, värmepanna och liknande) för avkopplande och lugnande effekt. Clay och gurkmeja

Clay är en annan gammal botemedel mot inflammation eftersom lera har funnits tillgängliga i århundraden (och gratis).

är Idag är det ett säkrare val att använda ren lera pulver, som du kan hitta i en butik för hälsokost.

landa det med lite vatten, tillräckligt för att göra en pasta som är lätt att applicera, men inte så våt att det droppar.

Vid användning av lera är det viktigt att undvika att blanda det med plast- eller metallverktyg.

Detta beror på att det kan läcka ut några av sina goda egenskaper. I stället bör du alltid använda glas, trä eller keramik. pplicera lera på området som är inflammerat och låt det torka.

För att ytterligare förbättra effekten av lera mot inflammation rekommenderar vi att du tillsätter några gurkmeja pulver till blandningen eftersom det, förutom att bekämpa inflammation, lindrar smärta.

Kålkompression

Låt oss fortsätta med några mer överkomliga, hemlagade behandlingar som detta baserat på kål. Kål hjälper till att minska inflammation varje gång du äter den. Men du kan också lägga till denna grönsak på din hud för att få samma fördelar.

Du behöver 2-3 av de yttersta bladen från en grönkål.

Hur gör du det? • Doppa bladen i vattnet två eller tre gånger, så att teet är lite skevt, men inte kokt. Mossa dem med en murbruk.
 • Placera senapkålbladet på det utsatta området innan du täcker det med en trasa och plastfolie. 7
 • Lämna denna kålkomprimering i minst en halvtimme.
 • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar