4 Behandlingar för slipning eller ihopbitande av tänder

ruxism är ett tillstånd som kännetecknas av överdriven slipning eller clenching tänder, käken och kindtänderna. I de flesta fall sker det under natten och kan orsaka många problem och skador, liksom smärta och trasiga tänder. I dagens artikel kommer vi att berätta om några av de bästa sätten att sluta slipa eller riva upp tänderna.

Vad du bör veta om bruxism

Som vi sagt ovan, inträffar bruxism när en person pressar för hårt tillsammans, eller när de driva dem sida vid sida som om de skärpa dem. Det här är en dålig vana, precis som att bita på läppen eller naglarna. Det är omedvetet och ofrivilligt, vilket innebär att du inte ens märker att du gjorde det innan någon berättade om du kände smärta.

Det är mer troligt att människor som lider av occupationalism upplever det under natten medan de sover. och det har också förekommit fall där människor har brutit ut sina tänder på grund av friktion och tryck.

Vilka är de vanligaste orsakerna till bruxism? Svaret är att det finns många olika typer, men de har alla att göra med känslor och ditt psykiska tillstånd. De innefattar:

Stress

Säg att du har varit under stor press i flera dagar, veckor eller månader. Du måste släppa ut det på ett eller annat sätt. tt sätt, som det här är, är att mala dina tänder och bita i käften.

Ångest

Vissa saker som händer i ditt liv, som när man ska gifta, föda barn, flytta, gå på smekmånad och så vidare, kan orsaka ångest, och desto mer sannolikt blir det att du släpper ut dessa spänningar genom att bita i käken och tänderna.

Sammanslagna känslor

Om du är introverta, har problem hemma, har utbildats för att aldrig säga vad du känner, är under en stor press, inte kan prata med din familj öppet eller känner ett behov av att undertrycka dina känslor, du kan upptäcka att du lider av nattlig aktivitet.

Mental utmattning

ksamensuke skola, sammanslagning av företag eller en tung last av mentalt krävande arbete kan kombineras med dina vardagliga behov och öka förekomsten av bruxism.

Vad är konsekvenserna av att glida tänderna?

ågra av effekterna av bruxism inkluderar:

 • på grund av knutna tänder och dålig hållning
 • 
 • nötning av tänder och kindtänder, vilket gör dem svagare och känsligare, medan S0M det orsakar , förlust av tänder, gingivit, och mer
 • 
 • Sömnlöshet kombinerad med oral smärta eller mycket stress

Hur kan behandling behandlas?

Lätt tryck

Först och främst behöver du hitta ett hälsosammare sätt att frigöra spänning. ner och ha nerver att slappna av innan du lägger dig. tt vara i kontroll över dina känslor är också mycket viktigt. Du måste leta efter sätt att eliminera de saker som gör det tyngre för dig, få dig att bli sjuk eller orsaka depression. Kanske är det genom att spela ett sportspel, begränsa din arbetstid eller genom att inte gå till extra kursen. Det är värt det för din hälsa.

Om ditt problem är att du behåller alla känslor i det, är det en bra idé att börja säga vad du känner. Du kan hitta lättnad bara genom att prata med spegeln, en vän eller en terapeut. Det viktiga är att du låter dina känslor rinna. Kanske hittar du en lösning på ett problem som du inte hade tänkt på tidigare, bara genom att prata om det. Och låt inte orden fastna i halsen eftersom det blir du som måste betala priset för det i slutändan.

få motion

Detta är ett bra sätt att frigöra spänningar och lindra stress som kan leda till tandgnissling och knyter i käken. Vissa föredrar högintensiva sporter som boxning, kickboxing, spinntid eller maratonlöpning. ndra väljer tystare aktiviteter som , Pilates och Swimming. Om du inte har mycket ledig tid ska du åtminstone försöka gå en promenad varje dag eller ta trappan i stället för hissen på jobbet. Du kommer att känna dig mer avslappnad och förhoppningsvis hjälper det att lindra lidandet.

Minska ditt intag av vissa livsmedel

eroende på vad du äter, kan du känna mer eller mindre stressad och orolig. Följande livsmedel är dåligt för din hälsa, speciellt om du redan är stressade och upplever bruxism:

 • raffinerat socker
 • Mjuka
 • Stekt mat
 • Snabb
 • Kaffe
 • Choklad
 • Vinäger
 • Konserverad juice

Dessutom är de flesta av de ovanstående föremålna dåliga för tänderna eftersom de försvagar emaljen. Däremot råa frukter och grönsaker goda källor av näringsämnen, och de tillfredsställa din hunger och hålla dig från längtan efter livsmedel som kan skada dig. Försök att dricka färsk juice två gånger om dagen. jut av sallader och äpplen till middag.

Drink lugnande te

Du kan njuta av dem när som helst på dygnet, men de fungerar bäst när de dricker en timme eller två innan du går till sängs. De mest avkopplande örter är:

 • Passions
 • nis
 • Peppermint
 • Kamomill
 • Orange lossom

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar