5 Goda frukter för levern och njurarna

 För det första är det viktigt att du har en hälsosam livsstil. tt ha en god kost med lågt intag av salt och fett är viktigt.

tt träna regelbundet, sluta röka och kontrollera dina känslor är andra bidragande omständigheter du bör tänka på. Men har också mycket att erbjuda för lever och njure hälsa, något du inte kan vara utan naturen: 

I dagens artikel kommer vi att ta reda på vilka frukter är bäst att hjälpa oss att ta hand om lever och njurar. Fortsätt läsa!

1. Vattenmelon

Vattenmelon ... Vem älskar inte vattenmelon? Det är en ljus - det kan även användas till lunch och middag. Har du någonsin försökt att göra en sallad med spenat, ost, nötter, vattenmelon och mint? Smaken är nästan gudomlig!

Låt oss undersöka varför vattenmelon är bra för levern och njurarna:

 • Vattenmelon är en av de bästa frukter att rengöra njurarna och främjar god leverfunktions tack vare sin diuretikum och avgiftande egenskaper.
 • tt göra vattenmelonsaft är det hälsosammaste sättet att konsumera det, eftersom det absorberar snabbare i vävnaderna och blodbanan, vilket ytterligare främjar njurfunktionen. Välj alltid färsk vattenmelon. Om frukten är överviktig kan det leda till fler problem än fördelar.
 • 2. Tranbär

Det bästa sättet att få tranbär är att dricka det. Förutom att prova otroligt bra är tranbärsjuice bra för lever, njurar och blåsor. Här är några av de otroliga fördelarna med tranbär:

Tranbär är en naturlig antioxidant och en av de bästa frukt du kan hitta när du behöver avgifta kroppen på ett naturligt sätt.

 • De tar bort toxiner, rensar kroppen och blodet och skyddar dig mot effekterna av fria radikaler på kroppen.
 • n av de mest kända egenskaperna hos tranbär är deras förmåga att skydda blåsväggen från bakterier. Tro det eller inte, det hjälper kroppen att ta hand om hela tarmsystemet.
 • 3. Citron

Citron och citronsaft är några av de mest naturliga och medicinska livsmedel du kan få i ditt dagliga liv. Vi pratar mycket om citron i den här bloggen; om fördelarna med att dricka citronvatten på en tom mage.

Dricka citronsaft och vatten på tom mage är också ett utmärkt sätt att ta hand om lever och njurar. Citron är en naturlig avgift som hjälper till att behandla fettlever.

 • Citroner är rika på vitaminer och mineraler som hjälper till att
 • optimera och förbättra lever och njurfunktion. n annan fördel med citroner är att de hjälper dig att smälta mat när maten når magen.På så sätt främjar citroner god matsmältning.
 • 4. Äpplen

Gröna äpplen, röda äpplen ... Välj något äpple! Välj någon typ eller bara de som ser bäst, eftersom alla äpplen är lika bra att ta hand om din lever och njurar. Äpplen är också bra för hjärtat. Varför inte inkludera några bitar av äpplen i frukosten idag?

Äpplen är ett bra alternativ. Glöm inte att äta det skalliga - det är den bästa delen av äpplet! Äpplen, förutom att de förhindrar högt kolesterol och höga triglycerider, främjar njurfunktion och hjälper till att avgifta levern.

 • Du borde äta ett äpple om dagen för att få ut det mesta. Se till att du tvättar äpplet väl och alltid äter skalet.
 • 5. öda druvor

Välj alltid druvorna med den mörkaste färgen. Varför? ftersom de är rikare i antioxidanter och har mer medicinska egenskaper än lätta druvor.

öda druvor är mycket diuretika. De hjälper till att rengöra njurarna och stärka leverns funktion.

 • öda druvor har en hög vattenhalt på nästan 80%. Det gör dem perfekta för daglig användning, och precis som med äpplen borde du alltid äta dem med huden på. Många av fördelarna med druvan finns i exakt huden.
 • Som du säkert vet, är druvorna fulla av antioxidanter, vitaminer och mineraler. De främjar avlägsnandet av toxiner och annat skadligt avfall från kroppen.
 • Du kan njuta av druvor på många olika sätt. De kan ätas till frukost blandat med havregryn eller grekisk yoghurt, eller som ingrediens i en läcker sallad med spenat, nötter, ost och kanske till och med en liten vattenmelon om du vill.
 • Om du nu undrar om ett glas rött vin om dagen är bra för levern och njurarna, är svaret ja! Fördelarna med rött vin stammar av
 • dess innehåll av resveratrol, en kraftfull antioxidant som finns i röda druvor och att enligt olika studier är utmärkta i behandling av fettlever. Kom ihåg att begränsa dig till ett glas under dagen ... llt kommer att åtnjutas på ett sätt!

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar