5 Huskurer för vitiligo

Vitiligo är en hudsjukdom som uppstår när cellerna i kroppsvävnaden för att förlora normala pigmentering, vilket resulterar i förekomsten av ljusa fläckar i mycket synliga områden som händer, buken, ansiktet, eller 

i vissa fall kan det också uppstå i munnen, näshålan, runt könsorganen, och även på ögats näthinna. Slev om denna åkomma främst drabbar huden, bör behandlingen också inkludera känslomässigt stöd, eftersom det också oftast påverkar självkänslan hos den person som lider av det.

Vad är orsaken till vitiligo?

Hittills har forskare inte kunnat bestämma den exakta orsaken till vitiligo. Vissa tror att det är en immunförsvar som leder till utvecklingen av antikroppar som attackerar pigmentet i hudcellerna. Melanocyter, de celler som ansvarar för att ge färg till huden, kan ändras eller bara dö, vilket leder till förekomsten av dessa vita fläckar i olika delar av kroppen.

Vad de kan hålla med är att de flesta fall av vitiligo är relaterade till genetik. Detta är ett tillstånd som har inget botemedel, men symtomen kan behandlas för att förbättra livskvaliteten för dem som lider av det.

ekommendationer för vitiligo

Människor som har vitiligo måste vara särskilt försiktiga med deras hud, då detta tillstånd innebär att ljuspunkter blir känslig och känslig.

Solskyddsmedel

Det är mycket viktigt att du skyddar dig mot solens skadliga UV-strålar med hjälp av en bra brett spektrum solskyddsmedel. pplicera det generöst över din hud, minst en halvtimme innan du går ut i solen.

Du kan också använda hattar, solglasögon och skyddskläder för att täcka din hud, och i allmänhet undvika att gå ut i solen under de starkaste timmar. Individer med vitiligo får vanligtvis solbränna vilket försvårar problemet.

Do not get tatueringar

Det är en tatuering teknik som kallas micropigmentation som existerar, något som kan dölja fläckar som påverkas av vitiligo eller åtminstone göra dem mindre märkbar. , vilket leder till uppkomsten av nya fläckar.

aturliga Vitiligo emedies

 Men deras effektivitet varierar från person till person, och de kräver konsekvent tillämpning innan de ser några resultat.

Papaya

Denna frukt innehåller näringsämnen som hjälper till att återuppliva melanocyter som producerar melanin (hudfärg).  • Skär en skiva papaya och blanda den till en jämn massa. pplicera sedan direkt på de drabbade områdena. Låt det vara tills det torkar och upprepa det två gånger för att få de bästa resultaten.
 • Du kan också förbättra dessa effekter genom att dricka papayajuice.

öd lera

Lera innehåller koppar, som kan hjälpa till att återställa pigmentering av huden.  • landa två matskedar röd lera med lite ingefäraxtrakt och applicera pastan på de drabbade områdena i 15 minuter.

Gurkemeie

Denna krydda kan vara mycket fördelaktig för huden, och det hjälper till att återställa pigmentering naturligt. • 225 g pepparkaka
 • Juicen från fem citroner
 • 

  • landa alla ingredienserna ihop i en burk. Förvara den i kylskåpet och ät två teskedar före varje måltid.
  • tt annat alternativ är att förbereda ett te med gurkmeja och applicera vätskan direkt på huden.

  ndemat

  Detta är en liten vattenväxt som ofta växer i sjöar och dammar, och det är en bra behandling för att minska effekterna av vitiligo. Tyvärr kan det vara svårt att få det.

  

  • Krossa växten i en pasta och tillsätt en tesked honung. Ät en matsked två gånger om dagen, efter måltiden.

  Ginger

  Gingerrot har blivit mycket populärt tack vare många medicinska applikationer, och det kan också vara användbart vid behandling av vitiligo tack vare förmågan att förbättra blodcirkulationen. 

  

  • 1 tsk senapsolja
  • n bit av gurkmeja
  • Hur gör du det?

  Tår ingefära och blanda med senapolja och jordgurkmeja. pplicera detta som en grädde direkt till de drabbade områdena och lämna den på huden i 20 minuter.

  ADVERT

  Dela med vänner
  Tidigare artikel
  Nästa artikel

  Lägg till din kommentar