5 Naturliga inflammation absorbenter för ledvärk

, och vi slutar oftast upp att ta smärtstillande medel för att lindra ledvärk.

Men visste du att det finns mycket bra naturliga antiinflammatoriska medel som också kan ta bort smärta i lederna? aturligtvis bör du först och främst följa läkarens anvisningar, men om du är hemma och vet att du måste ta den klassiska smärtstillande tablett som ibuprofen, prova naturliga metoder först. Du kommer att bli förvånad över den mycket lättnad de ger!

1. osmarin

 , som används i stor utsträckning i mediterranske köket. Det ger en karaktäristisk smak till många rätter och används också i stor utsträckning för hemmagjorda produkter. Och visste du att det också fungerar som en naturlig smärtstillande?

 Julienne är mycket bra för att bekämpa infektioner som uppstår i och runt brosk av handen och knäleder och har inga negativa biverkningar. För att använda örten: • 200 gr rosmarin
 • 2 koppar vatten (400 ml)llt du behöver göra är att göra en te. Koka vattnet och lägg kvistarna med rosmarin. Låt detta stå i 20 minuter tills vätskan får nå rumstemperatur. Du kan dricka två koppar dagligen av denna blandning.

2. Kjerringrokk

Kjerringrokk kan köpas i hälsokostaffärer. Förutom att vara en av de bästa naturliga antiinflammatoriska ämnena innehåller morötter också viktiga vitaminer och mineraler. Hur kan du dra nytta av detta? 

3. Gurkmeja

Vi pratar mycket om gurkmeja i den här bloggen. Gurkmeja kommer från sien och ger en attraktiv smak för vissa rätter, men det är också bra för behandling av ledsmärta. Tveka inte att prova gurkmeja istället för ibuprofen när du har ont i dina leder.

, hjälper det att undertrycka eventuell infektion i kroppen samtidigt som det hjälper att reparera skadad hud vävnad och avlägsnar toxiner. tt dra fördel av gurkmeja egenskaper, göra ett te följande recept: • 1 matsked gurkmeja (20 gr)
 • 3 koppar vatten (750 ml)
 • 3 matskedar honung (60 g)örja med att koka vattnet. Tillsätt gurkmeja. Vattnet absorberar omedelbart den gula färgen på gurkmeja. Låt detta koka i 10 minuter.

Sil sedan vätskan och . Du kan dricka det hela dagen för att lindra inflammation och smärta i lederna.Det är så enkelt!

4. Ginger

Du kanske redan vet att ingefära skulle visas på den här listan. Detta läkemedel rot , och är mycket lämplig för att behandla allt som kan relateras till ledvärk.

Så de dagar när du vet begynnande smärta i lederna, kan du göra detta recept: • 200 gr riven ingefära
 • 2 koppar vatten (400 ml)
 • 2 msk honungSom beskrivet i receptet ovan gör du också ett te av denna ört. Men i detta fall . Låt tömma i 10 minuter innan vätskan stängs av.

Lägg sedan till 2 matskedar honung. är du läser, är honung en viktig ingrediens i dessa recept på grund av dess naturliga egenskaper, och att honung bidrar också till att bekämpa ledvärk. Kom ihåg att dricka två koppar av denna tonåring genom dagen - det kommer att ge lättnad.

5. Linfrön

Linfrö köps i hälsokost eller välfyllda livsmedelsbutiker. De är prisvärda och , men visste du att linfrö kan också användas för att behandla ledvärk?

 • Detta bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och bekämpa alla typer av infektioner som orsakar inflammation i lederna. Det är lämpligt att äta grönsaker rik på Omega 3, eftersom Omega 3 från djur kan ge motsatt effekt (t.ex. ytterligare inflammation).
 • Du tar 2 matskedar (40 gr) varje dag. Du kan äta dem ensamma eller ha dem i sallader, men överdriver aldrig fröna; då kommer de att förlora mycket Omega 3 fettsyror och du kommer inte att kunna smälta frön ordentligt. Kom ihåg att äta rå linfrö varje dag. Kroppen kommer att justera efter det extra intaget av vitaminer, vilket också hjälper till att minska inflammation i lederna.

Försök alltid ge naturliga antiinflammatoriska läkemedel en chans innan du använder ibuprofen. Men kom ihåg att du alltid följer rekommendationerna från din läkare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar