5 Tips för att minska benkramper

Kramper kallas också "muskelspasmer" och är ofrivillig kontraktion. De kan orsaka mild till intensiv smärta. De kan också få dina muskler att bli styva.

De uppträder vanligtvis hos idrottare och äldre. Men 

På grund av detta berättar vi i denna artikel 

Varför sker kramper?

Det finns människor som vaknar upp mitt i med svår smärta som kommer från benet, till fots eller låret. Detta är ett mycket obekväma sätt att vakna upp.

Kramper på natten är dåliga för din hälsa. De kan minskas och så småningom 

Om muskelkramper är vanliga och förekommer under dagen rekommenderar vi att du De kan berätta vad som orsakar krampen och hur man löser problemet.

Det finns flera orsaker till kramper. Det viktigaste är dock, i samband med:

 • örelser (eller brist på dem)
 • tt äta för lite eller för mycket av vissa näringsämnen

är det gäller rörelser, kan vi dela upp anfall i två grupper:

 • The uppstår på grund av (till exempel idrottare som inte sträcka ut innan de utövar, eller om du har arbetat hårt runt huset hela helgen lång).
 • De kan också visas på grund av Om du har varit stillastående i flera timmar om dagen. (Detta gäller för kontorsarbetare eller de som har mycket ihållande vanor).

är du pratar om näringsämnen är det värt att veta mer. Till exempel kan Dessutom kan ätliga mängder magnesium, kalcium eller kalium orsaka kramper.

Du måste dock vara medveten om. Detta beror på att Dessa inkluderar diuretika, läkemedel för och beta-blockerare.

land andra orsaker till muskelkramper (både dagtid och natt) finns det några tecken på excellens. Dessa inkluderar har ändrats i båda fallen.

Hur man undviker kramper?

pisoderna kan variera från några sekunder till några minuter. För att få lättnad, massage den drabbade muskeln. 

är krampen inträffar i benet, ska det vara uppriktigt att vara ganska effektivt. är bra botemedel för dessa fall.

Om du har haft kramper mer än en gång och du inte vill att de ska dyka upp igen när du sover, var medveten om följande metoder för förebyggande: 

Det är väldigt mycket viktigt att dricka minst 8 glas vatten per dag.

Din kropp hydrerar med denna mängd. Detta gör dina celler och organ fungerar som de borde. För att undvika uttorkning kan du också välja att dricka andra vätskor. Till exempel kan du

dricka örtte och naturliga juicer. Saker förändras om du utför fysisk aktivitet eller är ute i sommarvärmen. I dessa fall borde du dricka

minst 12 glas. Det spelar ingen roll om du kör sport eller inte. Du borde alltid sträcka dina muskler bra. Du borde göra det minst en gång om dagen.

På så sätt kan du förhindra kramper på natten och generell muskelsmärta. 

sträcka innan du sover. Sitt på din säng, sträck dina ben och sänka ditt bröst.

 • Målet är att röra dina fötter med händerna n annan övning som kan fungera för dig utförs genom att stå upprätt. Placera det högra benet på sängen och sträck ut det genom att sträcka ut det. Flytta bröstet till höger fot. Upprepa med det andra benet.
 • Övning

Även om du bara går en kort promenad i parken eller går på promenad med din hund,

kan det vara tillräckligt för att förhindra kramper. På så sätt blir dina muskler starkare och mer rörliga.

Glöm inte att sträcka ut efter att du har avslutat ditt träningspass. Dessutom bör du se till att du ökar aktivitetens svårighet så länge du kan. Ät en balanserad kost

utrition är grunden för din hälsa.

 Välj mat rik på kalium

 och magnesium (frön är en bra källa till detta näringsämne). Dessa hjälper dig att förhindra denna smärta på natten. Du bör också äta hälsosam mat: frukt, grönsaker och nötter. Samtidigt måste du sluta äta förädlat mjöl, socker och stekt mat.

nvänd bra skor 

du har fel.

Till exempel drabbar kvinnor som spenderar för många timmar i höga klackar eller de som inte har bra skodon för träning, vanligtvis av muskelkramper. Välj skor som låter dig stödja fotens botten.

Din tass ska inte göra en stor insats för att lyfta fötterna. Det är bättre om de är stängda. Åtminstone bör de inte flytta när du går.

 kan strama dina muskler och göra dem mer sårbara mot kramper.

Huvudbilden gjord från 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar