6 åTgärder för att bekämpa halsbränna

 är ett mycket vanligt problem i dag. Det är också känt som gastroesofageal reflux eller magsår. , och som orsakar en brännande känsla som ibland så allvarlig att många människor förväxla den med en hjärtattack.

Människor som lider av sura uppstötningar har också en tendens att uppleva andra otrevligheter i olika delar av kroppen . Den brinnande känslan och surheten leder nästan alltid till sömnstörningar och snarkning; det kan orsaka astma, dyspepsi, dålig andedräkt, inflammation i matstrupen, magsår och i allvarligare fall, cancer i matstrupen.

Det är mycket viktigt att ändra dina matvanor för att effektivt bekämpa  och symptom på detta. Du bör begränsa ditt intag av förädlade livsmedel, samt överskott av socker, raffinerade livsmedel, koffein, alkohol och fett, bland annat. I stället rekommenderar vi att du ökar ditt intag av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter, särskilt de som har en hög halt av 

Om du ofta får halsbränna och flera av de ovan nämnda problemen, kanske en av dessa hemgjorda botemedel ger bidra till att minska eller förhindra irriterande sveda och andra symptom.

loe vera juice

loe vera juice har många egenskaper som är bra för din hälsa på flera sätt.  Vi rekommenderar att du dricker minst 1/2 kopp aloe vera juice före varje måltid. Det är viktigt att komma ihåg att denna saft har en laxerande effekt.

en äppelvinäger

 Lös bara en matsked äpple vinäger i ett stort glas vatten och dricka detta så snart du känner symptomen.

akpulver

akpulver är ett mycket ekonomiskt ingrediens och . Denna egenskap gör också bakpulver ett bra botemedel mot bekämpning av syrachock. Lös upp en tesked av produkten i ett stort glas vatten.

lakrits

. Det är perfekt för att minska och förebygga de obehagliga symtomen på syrachock. Vi rekommenderar att du äter detta som te eller extrakt.

Ingefära

Många studier har visat att ingefära har en gastro-skyddande effekt, eftersom den blockerar syra och undertrycker bakterien Helicobacter pylori. I själva verket kan denna ingrediens vara 8 gånger mer effektiv än lansoprazol, som är en förebyggande medicin mot magsår. För att bekämpa syrachock kan du göra en tesked 1 tesked färsk ingefära och 1 kopp kokande vatten.Låt stå i 5 minuter och dricka detta före varje måltid.

Glutamin

Glutamin är en aminosyra med förmåga att behandla gastrointestinal skada orsakad av bakterien Helicobacter pylori . Även om kroppen har en naturlig produktion av glutamin, kan du också få glutamin genom att äta mat som nötkött, kyckling, fisk, ägg, mejeriprodukter och vissa frukter och grönsaker som persilja och spenat.

ndra viktiga tips för att bekämpa sura uppstötningar

Förutom att prova några av de hemmagjorda lösningar som nämns ovan, är det mycket viktigt att vara medveten om några viktiga rekommendationer för att bekämpa sura uppstötningar:

  •  för att förhindra inflammation eller tryck på magen
  • , och ätit på minst 3 timmar innan du går till
  •  som kan orsaka sura uppstötningar
  • . Det är bäst att börja med grönsaker eller kött och låta bröd eller potatis lämnas till sist.
  • Om du kämpar med fetma, är det mycket . Många studier har visat att fetma gör det svårt att hålla den nedre delen av matstrupen stängd, och det är orsaken till sura uppstötningar.
  • , eftersom dessa irriterande och gynnar sura uppstötningar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar