7 Underbara fördelarna med kokosolja

Du är förmodligen bekant med den läckra doften av kokos när du äter det råa eller kokta. Men vad du kanske inte vet är att kokosolja har ett antal fördelar för både hälsa och skönhet.

nligt traditionell ayurvedisk medicin, Denna olja har varit en viktig faktor för hälsa och välbefinnande.

Det anses vara en av de de mest hälsosamma oljor innehöll , och en del tror att det har oändliga fördelar.

Vetenskaplig bakgrund

På 50-talet, kokosolja kallas "apotek i en flaska". är du äter denna olja, absorberade av , där det kommer att omvandlas till ketoner.

Kroppen använder som bränsle för att producera energi.

Sålunda ökar ämnesomsättningen och mindre fett transporteras runt blodet , så att kroppen lagrar mindre fett.

Listan över fördelarna från kokosolja är lång, men vi vill dela några höjdpunkter.

1. Kokosnötolja innehåller antibiotika och antioxidanter

Lauri syra i denna olja fungerar som ett antimikrobiellt medel mot:

? Staphylococcus , som är ansvarig för en rad olika infektioner i blod och hud

? Mer typer svamptillväxt

? Virussjukdomar sjukdomar~~POS=HDCOMP

? effekterna av konventionell svampinfektion

ett antal  fördes vid universitetet i Kerala, Indien i 2013 visade att en diet som använder en hel del virgin kokosolja skulle kunna bidra till att minska oxidativ stress, , som är ansvarig för cellskador och en mängd olika sjukdomar, från lzheimers till cancer.

2. Stridshjärnsjukdomar

Kokosolja har en läkande effekt på hjärnans sjukdomar som lzheimers. Kokosolja sammansättning ger en omedelbar lindring av symtom hos patienter med mild version av sjukdomen.

mycket forskning på denna olja fettsyror och dess förmåga att minska kognitiva tillbaka klausuler.

3. Den har fördelar för dem som lider av epilepsi

Keto-diet består av mycket fett, en hel del  och låg i kolhydrater. Denna diet kan minska anfall hos barn med epilepsi med upp till 75%.

Mediet triglyserideridene (TCM) hittas i kokosnötolja, koncentrationen av ketoner, , som bidrar till att minska epileptiska symptom.

5. Det främjar viktminskning och minskar effekterna av det metabola syndromet

Om du vill komma i form, är det dags att använda kokosolja metabola egenskaper.

Mediet triglyserideridene finns i kokosolja kan öka din dagliga energiförbrukningen med upp till 5%. Detta innebär att du kommer att bränna cirka 120 fler kalorier per dag.

För dem som inte är bekant med det metabola syndromet, då detta är en grupp av riskfaktorer som kan öka risken för hjärtsjukdomar eller andra hälsoproblem, såsom diabetes eller stroke.

6. Det är naturligt fuktgivande.

Du kanske har märkt att kokosolja är närvarande i en mängd olika skönhetsprodukter på grund av dess många egenskaper. Kokosolja kan

göra huden mjuk, glödande och frisk. Det tränger lätt in i huden och lämnar en läcker doft. Förutom att vara en utmärkt fuktkräm, är den användbar

vid behandling av eksem och psoriasis. 7. Det ger dig naturligt vackert hår.

Som du redan vet är kokosolja fuktgivande. Om du använder det som en balsam,

kommer ditt hår att vara silkeslen och naturlig glansig. Laurinsyran i denna olja lockas till proteinerna i håret. Därför är det lätt för håret att absorbera detta, hela vägen från rot till ut.

studie

genomförd 2003 visade att kokosolja  Om du använder den före, under eller efter hårtvätten får du samma fördelar tack vare dess sammansättning och låg molekylvikt. Värm oljan innan du har den i ditt hår. örja på roten och gå ner mot tipsen.

Sköt omsorgsfullt och låt det fungera över natten.

Tvätta håret som vanligt nästa dag. fter första ansökan märker du skillnader: Din hårbotten kommer att ha den fukt som behövs och ditt hår blir vackrare än någonsin tidigare.

Dessa är bara några av de fantastiska kokosnötoljaegenskaperna.

Som du kan se är det användbart på flera områden än bara köket - det kan också användas i skönhetsvård. Detta är en produkt som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Kom ihåg att kokosolja för hälso- och skönhetsvård måste gå hand i hand med

en hälsosam livsstil.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar