7 Fördelar du måste veta om ingefära

Ginger har inget särskilt tilltalande utseende, men det har en unik smak som gör dem i såser, soppor, marinader, middagar och även vissa desserter. Förutom sin kulinariska användning, har ingefära också varit populär i årtionden över hela världen på grund av alla medicinska egenskaper som hjälper dig att förbättra hälsan.

Det finns många som fortfarande inte vet om alla funktioner i denna prisvärda och lättillgängliga rot. Du hittar den i mataffären och kan ignorera den, men för ett så lågt pris kan du få något som är mycket bra för din hälsa. Därför vill vi Vi berättar också hur du uppnår de många hälsofördelarna så att du inte glömmer att köpa den här delen nästa gång du är i mataffären!

ättre blodcirkulation

Ingefära innehåller magnesium och zink, som båda är nyckeln till bättre blodcirkulation. , och som kan förhindra en mängd olika kardiovaskulära problem senare i livet. n annan egenskap är att 

Förbättrar absorption av näringsämnen

Ta ingefära kommer i huvudsak att garantera att din kropp tar upp mer viktiga näringsämnen från den mat du äter . Detta beror på stimulering av utsöndring från enzymer i mage och bukspottkörtel. Om du har dålig aptit, prova att tugga på ett par ginger bitar innan måltider för att stimulera hunger sensation.

Skyddar mot förkylningar och influensa

Ingefära är naturligt olöslig och har antibiotika egenskaper som effektivt bekämpar förkylning och influensa. Denna rot har använts i århundraden i sien som ett kraftfullt medel för influensa, kyla och hosta. Institutionen för medicin vid University of Maryland har bekräftat genom att undersökningen om att dricka ingefära också minskar symtomen på förkylningar och influensa för vuxna.

etter digestion

Förutom att förenkla kroppens upptag av näringsämnen, . Det förhindrar och bekämpar också förstoppning, minskar luften och främjar bättre matsmältning i allmänhet.

Möjliga medel för cancer

Flera studier har visat att ingefära kan ha mycket kraftfulla egenskaper för att bekämpa cancer genom att hämma tillväxten av cancerceller specifikt i tarmarna och prostata.

tt stärka immunitet

regelbundet intag av ingefära mot eventuella infektioner, vanlig förkylning, hosta, influensa och kroniska sjukdomar.Ingefära minskar också risken för stroke och är mycket användbar vid bekämpning av bakterieinfektioner i tarmkanalen.

Lindrar ledvärk

Ginger har signifikant som bidrar till att minska smärta och inflammation i lederna, och smärta i samband med andra sjukdomar.

Hur kan du dra nytta av ingefäraens fantastiska egenskaper?

Som vi skrev i början av denna artikel kan ingefära användas i många rätter och recept på grund av sin delikata smak och arom. 

Urteris med ingefära • basmatiris
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tesked mald ingefära
 • 1 chili
 • korianderFinhacka vitlök och chili. Koka sedan riset i ca. 20 minuter. är riset är klart, tillsätt vitlök, ingefära, chili och koriander. ör väl och riset är klart att serveras.

ingefära juice för bättre blodcirkulation • 1 äpple quartered
 • 1 kopp färskpressad apelsinjuice (200 ml)
 • 1 bit ingefäraLägg alla ingredienser i en bländare och landa tills det är en slät juice. Det är bäst att dricka denna juice kallt och en gång om dagen.

ingefära för starkare immunförsvar

Dricka ingefära te är ett av de bästa sätten att dra nytta av detta rotens medicinska egenskaper. Vanligtvis är denna tonåring gjord för att bekämpa symtom på influensa och förkylning, samt lindra ledvärk. Det rekommenderas också som ett boost för ditt immunsystem. • 1 kopp vatten (200 ml)
 • Färsk ingefära
 • 1 citron
 • Honey • Ha vatten i en kittel och koka. Medan vattnet kokar, river du eller hugger in ingefära.
 • Pressa saften från citronen till en kopp och tillsätt ingefära. Häll varmt vatten över och lägg sedan till lite honung för sötning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar