7 Livsmedel som låter dig styra din sodiumnivåer att ta hand om dina njurar hälsa

Så konstigt det än kan verka, är vi äter på en daglig basis. Detta inkluderar även juice från mataffären och kolsyrade drycker.

att konsumera alltför mycket av detta mineral inte bara leda till högt blodtryck, men har ytterligare effekter, till den grad att det orsakar 

Även om det alltid är bra att kolla ditt natriumintag, 

yckeln, som allt som påverkar vår kost, är måttlig.

Glöm inte att natrium är mycket viktigt i cellernas ämnesomsättning, som 

Dessutom förlorar du mycket av detta mineral genom urin, avföring och svett.

Därför är det viktigt att du inte ackumulerar mer än du behöver i din kropp, men att inte förlora mer än din kropp behöver Vad sägs om att börja ge lite mer uppmärksamhet åt att reglera din natriumförbrukning idag? edan finns sju livsmedel som hjälper dig att göra det.

1. nanas

De främsta fördelarna med denna läckra frukt är dess diuretika och antiinflammatoriska egenskaper. • gynnar lymfcirkulationen och är rik på koppar och mangan, Dessutom
 • reducerar detta innehåll frukter av romelain och vitamin C i de inflammatoriska processer som sker på grund av ansamling av natrium i kroppen, Du bör alltid äta den ny,

 ananas som kommer i förpackningar. Dessutom bör du dra nytta av din fantasi genom att lägga denna frukt till olika måltider i din kost. Upptäck också:

8 fördelar med att äta ananas dagligen 

Oregano

 ett underbart kryddor och en ersättning för salt. 

tt sätt att minska mängden salt närvarande i brödet du äter varje dag är att

Lägg en matsked olivolja med lite oregano. Dessutom, oregano beta-karyofyllen (-CP), en substans

förhindrar svullnad och främja blodcirkulationen. 

3. Jordgubbar

egelbundna konsumerar ekologiska jordgubbar hjälper inte bara dig att njuta av bättre hjärnhälsa utan också

minska nivåerna av urinsyra, ditt dåliga kolesterol (eller LDL) och högt blodtryck. Kom ihåg att alltid konsumera dem i sin naturliga form. är du äter jordgubbssaft eller färdig juice, ger du mycket natrium till din kropp utan att veta det.

ipe jordgubbar, som mogna hallon, är rikare i flavonoider än 999 än röda eller frysta jordgubbar som finns i mataffären.

Tveka inte att dra nytta av den här utsökta frukosten när den är i säsong och dela med dig av din underbara smak och fördelar. 4. Kronärtskockor

Kronärtskockor

balansera ditt blodtryck

tack vare den reducerade mängden natrium som de innehåller. citronsaft

. Detta hjälper och tar hand om din nya hälsa tack vare syror, vitaminer och enzymer som finns i dessa livsmedel. Koriander är en väldigt kraftfull naturlig växtbaserad örtväxt, som du kan dra nytta av genom att använda den i soppor eller sallader.

Dess intensiva och ursprungliga smak smälter väl i vissa rätter där den kan användas som ett lämpligt substitut för salt.

Dessutom bidrar det till

lägre blodtryck, vilket reducerar de klassiska effekterna i samband med högt blodtryck, till exempel huvudvärk eller migrän. 

Har du redan vitlöksalt i ditt kök? Om inte, tveka inte att göra detta naturliga och mer än framgångsrika kryddor för att minska högt blodtryck. Dessutom kommer det att låta dig njuta av dina måltider utan att missa bordsaltet. 

Denna anläggning fungerar som ett antibiotikum, minskar högt blodtryck,

och innehåller allicin, ett enzym som

tar hand om vårt hjärta och vår njurs hälsa. ökor har en otvetydlig smak, smakar uppfriskande och är 

Denna grönsak, som är mycket vanlig i indisk mat, har anmärkningsvärda antihypertensiva effekter.

Hemligheten är i 

, vilket är en kombination som du kan dra nytta av så länge du konsumerar det naturligt.

nsträngningen att "tugga" denna grönsak och uppleva sin intensiva smak är definitivt värt det. Och glöm inte de hälsofördelar det har! För att dra slutsatsen, som vi påpekade i början, är huvudmålet att undvika att konsumera natrium. I stället bör du sikta på att reglera konsumtionen av det och välja alltid mat som är friskare och mer naturlig.

Välj med andra ord mat som redan ger dig en hel del näring som du behöver.

ör du börja ta lite bättre hand om dig själv?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar