7 Skäl att ge en detox din lever och hur man gör det

Levern är ett av kroppens viktigaste organ, med kritiska uppgifter varje dag, vilket gör det nödvändigt för hälsan och din livskvalitet. Denna kropp är ansvarig för att filtrera toxiner från din kropp och det förhindrar otaliga sjukdomar. Det har sagts att levern har över 500 funktioner och spelar en central roll i ämnesomsättningen, immunsystemet, matsmältningssystemet, och naturlig detox, bland annat.

Men de flesta av oss lägger mycket på levern, vilket saktar ner det och orsakar toxiner att bygga upp. Detta kan påverka din hälsa och hindra levern från att utföra sina dagliga uppgifter. De flesta människor vet inte hur viktigt levern verkligen är, eller hur de kan ge det en detox. Därför vill vi dela sju anledningar till varför du behöver ge detox till din lever i dagens artikel.

Varför är det viktigt att ge din lever en detox?

 Det filtrerar blodet en dag och tar bort toxiner på natten. vgiftning är en viktig uppsättning processer som håller kroppen frisk och fri från avfall som kan orsaka sjukdomar.

Levern är också ansvarig för filtrering och behandling av alla dina hormoner, vilket garanterar rätt balans och funktion av hormoner. ventuella störningar av denna funktion kan leda till hormonella obalanser som östrogen, brist  och mer.

är du ger din lever en detox eliminerar du gifter och avfall, bekämpar fria radikaler och eliminerar tungmetaller. Men förutom dessa saker, 

Om du har en diet som har ett högt innehåll av mättade och bearbetade fetter

Det är omöjligt att förneka att mycket av maten människor väljer idag är fylld med mättade fetter och bearbetade kolhydrater som hamnar lagras i kroppen. tt äta stekt mat, icke-ekologiska animaliska produkter, bearbetat kött och konserver gör  arbete övertid tills det blir lätt uttömt. Detta beror på att det är levern som är ansvarig för att bryta ner maten, och 

Din kost är hög i förädlade kolhydrater

Livsmedel med högt innehåll av bearbetade kolhydrater, som vitt bröd, pasta, söta drycker och godis kan också överbelasta levern, som måste arbeta hårdare för att reglera blodsockernivån. 

lkohol eller receptbelagda läkemedel

lkohol och receptbelagda läkemedel är svåra för levern att behandla. är du dricker för mycket eller tar vissa läkemedel under långa perioder, 

ndas in förorenad luft

Det finns inte många ställen på jorden där du kan andas in ren och frisk luft. De flesta av oss absorberar giftiga partiklar som kan påverka vår hälsa på lång sikt. Medan det är sant att lungorna är de första som absorberar dessa läkemedel, 

Du kommer inte sova eller vila

Även om det är lätt att förbise vad din kropp säger om du inte får tillräckligt med sömn eller vila, kommer det till slut att påverka din livskvalitet. är det gäller levern är sömn viktig för sin optimala funktion. Levern är mest aktiv mellan 1 och 3 på natten. Därför är det viktigt att få tillräckligt med vila och ge det tid att göra sitt arbete.

Du blir för mycket träning

Trots att träning är avgörande för att ta bort gifter från kroppen, kan det missbruka att det leder till att du skadar dig. tt få för mycket träning kommer att förvärra effekterna av fria radikaler och hålla din lever från att få tillräckligt med tid att bekämpa dem. Om det här låter som du, ge  en paus och en detox.

tt ha en näringsrik lågdieten

 Din kost ska ge tillräckliga mängder vitamin C, 3, 6 och , tillsammans med folsyra och mycket mer. Du behöver också gott om kalcium och essentiella aminosyror som glysin och taurin. Om din kost är bristfällig i någon av dessa är det viktigt att du ändrar dina matvanor eller att du börjar ta kosttillskott.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar