8 Livsmedel som renar levern

. Det rensar allt du äter, andas och absorberar genom huden.

nligt The Hepatit Foundation International (HFI), är det detta organ som konverterar alla de näringsämnen du äter till energi och muskler, aktie vitaminer och reglerar fettreserver. Levern är som resten av kroppen beroende av din goda hälsa för att den ska fungera ordentligt.

 land dessa finns högt intag av alkohol, miljöförstöring, för mycket mat, raffinerade kolhydrater, vissa smärtstillande medel, droger och så vidare. Om du känner att något av detta också gäller dig och du vill rengöra din lever, presenterar vi dig här för åtta specifika livsmedel. Dessa kan genomföras i din kost så att du kan ha ett hälsosamt liv och förhindra relaterade sjukdomar.

Vitlök

. Dessa är två element som är mycket användbara när det gäller att rengöra levern och hålla den frisk. Vitlök aktiverar också enzymer som hjälper till att ta bort avfall. Detta hjälper till att förebygga sjukdom. Vitlök är en av de livsmedel som har den bästa effekten på levern.

Vitlök hjälper också till att sänka kolesterolet, förbättra blodcirkulationen och det stärker ditt immunsystem. . Du kan äta det ensam eller i en måltid.

Gurkmeja

Gurkmeja har egenskaper som är mycket bra för levern. är rik på substanser orneol nligt specialiserad studier gurkmeja, turmerone, eugenol och kaffeinsyra . Dessa är ämnen som skyddar levern eftersom de verkar rengöra. De ser till att levern blir hälsosam.

äringsämnena i gurkmeja bidrar till bättre fettförbränning och de har också en bra effekt på matsmältningen. 

Olivolja

Olivolja skyddar vävnaden i levern mot oxidation. 

. Olivolja rensar levern naturligt och förhindrar sjukdom. Olivolja kan också minska risken för hjärtsjukdom och förhindra vissa typer av cancer. Vi rekommenderar att du använder det i dina måltider och som ett alternativ till de andra oljorna du vanligtvis har i köket.

Citrusfrukter

Citrusfrukter är rika på C-vitamin, vilket är en naturlig antioxidant.  Citrusfrukterna som fungerar bäst i detta sammanhang är citroner, limes och apelsiner.

Mandel

Mandel är rik på arginin, en aminosyra som hjälper till att avlägsna toxiner. Det är därför mandlar är en matprodukt som rekommenderas att genomföra i kosten. 

Grain

Fullkornsris och andra spannmålsprodukter är mycket användbara för levern, tack vare den höga halten av komplexa -vitaminer. Genom att använda dessa ökar levern fettmetabolismen och fungerar i allmänhet bättre. Vi rekommenderar att du använder grova och naturliga spannmålsprodukter i stället för de raffinerade.

Gröna bladgrönsaker

grönsaker som sallad och kål neutraliserar tungmetaller, bekämpningsmedel och andra kemiska produkter som kan påverka kroppen negativt. Dessa livsmedel bidrar också till att rena levern, då de eliminerar gifter och reglerar fett som kan hindra levern från att fungera på rätt sätt

Grönt te

 Det innehåller katekiner och antioxidanter som garanterar att leverns rengöringsprocess är som den ska gå. Studier visar att grönt te minskar den negativa effekten av toxiner som alkohol och skyddar levern mot inflammation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar