8 Helande fördelarna med kanel

De flesta har kanel i köket, kryddan som vi ofta använder i efterrätt eller kaffe. Men förutom det kulinariska finns det många fördelar med kanel.

Kanel har hyllats och använts i olika hem i tusentals år. Modern vetenskap bekräftar att det finns många fördelar med kanel för vår hälsa.

Kryddan kommer från träd som tillhör laurelfamiljen. fter några år av tillväxt skärs barken och skrotas senare och tillsätts till torrhet. Kanel finns i olika delar av världen, inklusive gypten. Tidigare betraktades det som en värdefull, dyr och sällsynt produkt; en gåva som endast användes av den egyptiska överklassen.

Det finns två typer av kanel:

  • Ceylonkanel, känd som äkta kanel
  • cassia, som används dagligen

Fördelar med kanel

Full av antioxidanter

ntioxidanter skyddar kroppen från oxidativ skada, mer känd som fria radikaler. nligt studier innehåller kanel polyfenoler. 26 andra kryddor jämfördes i samma undersökning. land oregano, vitlök och andra antioxidantkällor gav kanel det bästa resultatet.

ntiinflammatorisk

 Dessutom skyddar den mot infektioner, reparerar skadade vävnader och kan även lindra symptomen på artrit eller gikt.

Minskar risken för hjärtproblem

Tveka inte att äta mer kanel om det har skett hjärtsjukdom i din familj eller om du är i riskzonen (fetma, högt kolesterol, högt blodtryck). n av egenskaperna hos kanel är minskningen av dessa hjärtproblem, som i vissa fall kan leda till döden.

Det rekommenderas att äta ett gram kanel för personer med typ II-diabetes, eftersom de har utmärkta blodsockereffekter.

Kanel kan också minska LDL-kolesterol ("dåligt" kolesterol) och triglycerider. Vissa studier visar att det även kan öka det "bra" HDL-kolesterolet och minska blodtrycket. Med några enkla steg kan du hålla ditt hjärta frisk.

Förbättrar insulinkänsligheten

n annan fördel för diabetiker är effekten av kanel på insulinhormonet. Insulin är centralt för kroppens ämnesomsättning och energinivå. Det transporterar sockret i blodet till cellerna.

ntidiabetisk

Som tidigare skrivit, reducerar kanel blodglukos. . Det har visat sig att kanel minskar glukosnivåerna i blodet efter en måltid. Det stör matsmältningsenzymer, reducerar nedbrytningen av kolhydrater i det gastrointestinala området och påverkar transporten av insulin till cellerna.

Vi föreslår att du äter kanel i sockerfria efterrätter eller lägger till lite kaffe efter lunch eller middag.Studier hos patienter med diabetes visar att kanel kan minska upp till 30% av blodsockernivån. ekommenderat dagligt intag är upp till 6 gram.

Minskar degenerativa sjukdomar

eurodegenerativa sjukdomar kännetecknas av progressiv förlust av funktion eller struktur i hjärnceller. De vanligaste sjukdomarna är lzheimers och Parkinsons sjukdom. Två komponenter som finns i kanel har möjlighet att förhindra ackumulering av ett protein i hjärnan som kan utlösa lzheimers . Komponenterna skyddar nervceller, förbättrar motorfunktionerna och stabiliserar neurotransmitternivåerna hos patienter i Parkinson.

Skyddar mot cancer

Cancer orsakas av okontrollerad tillväxt i maligna celler. Kanelätning har länge studerats i samband med minskning och förbättring av patienter med cancer. 

Goda celler dör när blodkärlen bildar tumörer, den här bildningen kan hjälpa kanel att minska. är fria radikaler utvisas är du skyddad mot koloncancer, vilket är mycket vanligt idag.

Förhindrar svamp- och bakterieinfektioner

Den viktigaste aktiva ingrediensen i kanel (kanelaldehyd) kan bekämpa infektioner som respiratoriska infektioner från svampar. Det förhindrar också tillväxten av salmonellabakterier, förhindrar dåligt andetag och luckor i tänderna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar