8 öRter för artrit smärta

rthritis Pain kommer från svullnad i lederna, vilket gör dem stela och smärtsamma, speciellt när du flyttar dem. Denna hälsoproblem kan drabba människor i alla åldrar och är vanligtvis förknippas med andra muskuloskeletala besvär.

Vad är den vanligaste formen av gikt?

  • , där det finns en inflammation runt leden, vilket i sin tur leder till problem med rörligheten, svullnad och smärta. Denna typ av artrit ofta drabbar ett antal skarvar samtidigt och kan orsaka skador på brosk, senor och ligament.
  • , som kan orsaka ömhet, svullnad, värme och frossa i lederna.
  •  uppstår när brosket i lederna slits ned av överdriven, vilket leder till stelhet och smärta.
  •  är en form av artrit som uppstår när ligamenten är irriterad eller inflammerad.

Oavsett vilken typ av gikt du har är det viktigt att du söker en läkare för korrekt diagnos och behandling. Förutom receptbelagda läkemedel, kan det vara en fördel att äta vissa örter som hjälper mot ledvärk och förbättra din livskvalitet, så att gikt inte dominerar dina dagliga aktiviteter.

Vilka är de bästa växtbaserade läkemedlen för getvärk?

 och dämpa smärtan från andra typer av artrit.

loe vera

För många år, . Geleen från denna växt är fylld med näringsämnen som är bra för hälsa och ledsmärta. Var noga med att kontrollera om din aloe vera-växt är av ätbar typ.

Cats Claw

Denna ört som har anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper till att kontrollera symptomen på artrit och lindra gikt smärta . Vid Medical esearch Center vid University of Maryland har visat att kattens klo är effektivt mot smärta från artros och inflammation som orsakas av artrit.

ucalyptus

blad av eukalyptus växt kan appliceras på huden för att behandla gikt,  Vi rekommenderar att du använder en varm kompress gjord av bladen och oljan till det mesta av dessa leder.

Ginger

Kan användas både internt och externt, och har . Ginger har antiinflammatoriska egenskaper som du kan dra nytta av genom att helt enkelt dricka ingefära te eller ingefära för att lägga till som en kompress på huden.

gurkmeja

.nligt forskare är smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper av gurkmeja bäst om de tas oralt.

Solblomstrot

. Det rekommenderas att lägga till en komposit tillverkad av solrosrot direkt till det drabbade området för att lindra smärta och minska svullnaden.

Seljebark

Seljebark är en ört som har använts för svullnad sedan antiken. , speciellt i knän, rygg, höfter och hals. Denna ört tas oralt, antingen i te eller i pillerform. Ta inte mer än rekommenderat antal.

Grönt te

Den gröna te har ett antal väl dokumenterade positiva hälsoeffekter, vilket har gjort det en av de mest populära teer i världen. . Det är bäst att dricka det eller lägga det som en kompress på området som gör ont. Det kan också bidra till att minska symtomen hos dem som lider av urinsyra och artrit.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar