8 Super botar förstoppning

Definitionen av förstoppning är om du går mer än 72 timmar utan avföring eller har problem med oregelbundna eller hård avföring.

Våra dagliga vanor i badrummet är olika beroende på vår ålder, vikt och kost, men 

Även om de flesta människor tror att detta är ett litet problem, , och även för att upptäcka eventuella bakomliggande sjukdomar som kan vara orsaka det.

. Men det kan också vara ett symptom på ett allvarligare hälsoproblem som kräver läkarvård.

n av de första sakerna att bota för förstoppning finns tillgängliga kommersiella laxermedel. Men dessa rekommenderas inte eftersom kroppen kan bero på dem och att de också kan ha andra oönskade biverkningar.

Lyckligtvis finns det några botemedel för förstoppning med milda avförings egenskaper som bidrar till att förbättra matsmältningen.

1. loe vera juice

loe vera är en av de växter som har ett antal hälsofördelar - både internt och externt. Dricka saft från aloe vera växt på daglig basis kan bidra till att naturligt rensning tarmen och underlätta bättre avfallshantering. Det är viktigt att se till att det är en av de ätbara sorterna du har innan du prövar denna juicer.

nligt uppgifter som samlats av ational Standard är aloin, som är en del av aloeveraväxten, som ansvarar för att bekämpa förstoppning.

2. Äpplen

n av de bästa matvarorna för att bekämpa förstoppning är äpplen.  ett ämne som främjar bättre tarmfunktion.

Äpplen också mycket fiber,  nligt data från en studie som utförs av Medicinefakulteten vid Ohio State University.

3. ananer

 De ger en hälsosam mängd fiber som fungerar som ett kraftfullt naturligt laxermedel som hjälper till med att avlägsna avfall.

 och den innehåller också fruktooligosackarider som vid uppnående av tjocktarmen bidrar till att främja en god och fullständig digerering.

4. Grönt te

Grönt te har blivit mycket populärt genom åren som en kraftfull antioxidantdryck med ett antal andra hälsofördelar. n av de viktigaste fördelarna är förmåga att främja god matsmältning och stimulera avlägsnandet av avfallsprodukter som ansamlas i tjocktarmen.5. Havre

Folk som ofta lider av förstoppning 

Havre innehåller kolhydrater, vitaminer, mineraler och fibrer som bidrar till allmän matsmältning och förhindrar förstoppning. Idealiskt bör du äta lite havremjöl till frukost, men du kan också lägga till havre till smoothies, soppor och till och med sallader.

6. Linfrön

Linfrö är känd för sina medicinska fördelar, en stor del beror på hög fiberhalt och omega-3-fettsyror. Linfrö har en lätt avførande effekt som hjälper till att förbättra tarmfunktionen och rensa tjocktarmen genom att eliminera avfall.

Lägg endast en matsked linfrön i en kopp vatten, lämna det över natten och 

7. Olivolja med citron

Kombinerar de medicinska egenskaperna hos olivolja och citron 

Du har bara juice från en citron i en kopp varmt vatten och tillsätt en matsked olivolja.  på en tom mage.

8. pplesid honung och honung

n annan bra kombination är att göra en naturlig laxermedel med en tesked äppelpajäger och en tesked honung i en kopp vatten. Drick denna blandning tre gånger om dagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar