9 öRter för att lugna nerverna och lindra ångest

I våra dagar är det lätt att bli lite "Smagal" av alla problem, ansvar, stress och påfrestningar av arbete, konkurrens och alla stimuli som ständigt kommer i din väg. Det kan tyckas som helst att lämna jobbet och fly till landet. Men det är inte riktigt en riktig möjlighet för de flesta av oss.  I dagens artikel får du mer information om detta!

Växter för att lugna nerverna och dämpa ångest

Det finns många anledningar till varför människor kämpar med ångest eller nervositet. Detta kan igen leda till många problem i kroppen. Kanske har du just ändrat jobbet, gifta dig, gå ut med någon du verkligen gillar, har problem på jobbet, starta själv eller kanske har du en hård examen. I alla dessa fall (och många andra), . Här kommer information om örter som är kända för att lugna nerverna och lindra ångest:

Passions

Passions har egenskaper som verkar direkt på nervsystemet, samt arbetar med att få musklerna i kroppen. Förbrukning av passionsblomma underlättar smärta relaterade till nerver, såsom ryggsmärta orsakad av dålig hållning. Denna ört rekommenderas också för huvudvärk och menstruationskramper. Du kan köpa passionsblomma extrakt i hälsokostaffären och ha några droppar i en behandling med vatten, en kopp te eller ett glas färsk apelsinjuice.

Ginseng

nligt traditionell kinesisk medicin används ginseng för att skapa en balans mellan kroppens yin och yang. I motsats till vad de flesta tycker, skapar ginseng inte nervositet eller spänning. Det ger motsatt, genom att ge energi till dem som lider av depression, sorg eller kronisk trötthet. . Det rekommenderas att använda ginseng-extrakt med alkohol och vatten. Lös upp några droppar i ett glas vatten, juice eller te.

Verbena

Verbena har många goda egenskaper. Förutom sin avslappnande kropp behandlar den också problem med stress, nerver och ångest samt sömnlöshet. Vissa människor äter det på grund av dess bra egenskaper när det gäller matsmältning. Det minskar gasen och underlättar kolik. Du kan välja färska blommor och löv, som du kan ha i olika rätter. Du kan också använda detta som konditori på juice och limonad. Om du köper torkade löv kan du använda dem för att göra te (en handfull blad för en kopp kokande vatten). Du kan också kombinera verbena med valerian, kamomill eller mynta.

St John's wort

Denna växt har många näringsämnen, såsom flavonoider.Det viktigaste verktyget är hypericin, som innehåller verkningarna av ett enzym som kallas dopamin. Detta ger dig bara bättre humör. Det sänker också kroppens produktion av adrenalin. Således är det utmärkt för dämpande ångest, nervositet och depression . Du kan köpa St John's wort som eterisk olja. Detta gör att du kan massera i huden med cirkulära rörelser. Kom ihåg att du alltid ska blanda den med lite mandel eller olivolja. lternativt kan du andas in det med aromaterapi. Värm några droppar i en lämplig behållare. Vissa människor dricker hypericin. Här använder du några blad per kopp vatten. Du borde inte dricka mer än tre koppar av detta per dag.

Valeriana

Valeriana är en av de mest kända örter när det gäller behandling av nerver och ångest. lommorna från denna växt används för att minska stressen. De har en lugnande effekt. De främjar bra sömn och hjälper dig att vila ut. Valerian rekommenderas också för menstruationskramper. Gör ett te med en handfull torkad valerianrot per liter kokande vatten. Drick upp till tre koppar om dagen.

asil

Det finns inte många som känner till denna härds lugnande egenskaper. Den används ofta i matlagning och har en lätt igenkännlig doft och smak. Det är också bra för matsmältningen och därför är det lämpligt att dricka te av basilika, särskilt efter en stor måltid . asil lugnar nervsystemet och hjälper dig vila bättre. Det är också idealiskt för att lindra så kallad nervmage.

Lemon Grass

Detta är den viktigaste ört för alla som kämpar med ångest, nerver eller stress. Te-citronte hjälper dig att sova bättre, du blir mer avslappnad och du undviker sömnlöshet. Om du inte gillar smaken, kan du göra te av en matsked torkad citrongräs och en matsked en av följande örter: kamomill, valeriana rot eller verbena.

White hagtorn

Denna blomma har många egenskaper, men det är dess förmåga att förbättra och förebygga hjärt-kärlsjukdomar orsakar det att sticka ut. Det hjälper till att minska högt blodtryck och förbättrar cirkulationen. Det hjälper också hjärtpumpen bättre . Det har en lugnande effekt på nervsystemet och används för patienter som har lindriga fall av ångest och nerver. Du kan använda hagtorns extrakt i juice, vatten eller te.

Citronbalsam

Denna växt är också känd som citronbalsam. Den är rik på pollen (den lockar bin). Den har starka avslappnande egenskaper och används för att bekämpa stress, ångest och sömnsvårigheter. Det förhindrar också spasmer och rekommenderas därför till personer som tränar mycket. Förutom allt detta kan den också användas för magkramper.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar