9 Naturliga sätt att bekämpa förstoppning i

tt hålla aktiv är viktig för korrekt matsmältning och bekämpning av förstoppning. Om du måste sitta i längre perioder, gör det vana att gå upp en gång för att undvika problem.

De flesta läkare rekommenderar efter en kost rik på fibrer, och det inkluderar livsmedel som frukt och grönsaker, bönor, fullkorn och nötter för att bekämpa förstoppning.

Men lider av många av detta tillstånd trots att man upprätthåller en balanserad diet. 

9 tips för att bli av med förstoppning naturligt, och ge dig några tips för att hålla dina tarmar fungerar korrekt som du kanske inte har hört förut. Fight förstoppning vid roten

För att eliminera ett tillstånd naturligtvis

måste vi först tänka på vad som utlöser det. Det är därför att bekämpa kronisk eller komplicerad förstoppning ofta

ett komplext problem som är olika för varje person. Låt oss ta en titt på några faktorer som kan utlösa eller förvärra detta intestinal sjukdom så att du kan bli av med det för gott.

1. Drick vatten

Om du ökar din fiber intag på inrådan av alla dietister, bör du

också öka vattenintag. värre Dricksvatten hjälper till att smälta fiber

genom att förhindra uppblåsthet och stöd avföring. Detta gäller särskilt för människor som regelbundet konsumerar livsmedel som är rika på fiber. Du borde dricka minst 8 koppar vatten om dagen, förutom vad du dricker under måltiden.

Vill du lära dig mer? Läs: 

2. esegra nerver 

nervositet

som påverkar tarm aktivitet. lugna ditt nervsystem med motion, medveten andning och naturliga kosttillskott <999 som> passionsblomma, citronmeliss och lavendel.

3. Kontrollera sköldkörtel undersöka din hälsa

när man upplever en upprepad eller kroniskt problem.

är det gäller förstoppning, är en av de faktorer som kan göra det ännu värre, utan någon uppenbar anledning, Om din undersökning bekräftar detta, bör behandlingen inriktas på att reglera aktiviteten hos denna körtel att indirekt förbättra intestinal aktivitet.

4. Sluta sitta för länge. n stor del av befolkningen är stillasittande.Vi pratar inte bara människor som inte tränar, men också

dem som brukar spendera mycket av dagen och sällan står upp.

rist på rörelse och motion håller magen inaktiv.

Det behöver rörelse för att underlätta tarmaktiviteten. 

5. Var försiktig med laxermedel människor som försöker att bekämpa förstoppning med kemiska laxermedel eller ens naturliga orsaker irritation (som Senna blad, till exempel) kan vara

hamnar upplever kroniska tarmsjukdomar.

emedies

bör inte användas mer än ibland 

Om du har tagit laxermedel, bör du ta kosttillskott med bakteriella floras Chia • I vissa fall kan en försvagad lever- och gallblåsfunktion göra det svårare att tömma tarmarna. Om du har dåliga matsmältningsbesvär eller synproblem kan det vara vad som händer i ditt fall.
 • För att förbättra lever och gallblåsan,
 • borde du äta bitter mat och kosttillskott.

  Välj de som baseras på mariatistel, maskros eller kronärtskockor.

  7. Överallt är ok Många människor lyckas inte gå på toaletten om de inte är hemma. Denna dåliga vana är skadlig för den långsiktiga tarmfunktionen. Därför bör du alltid hitta ett sätt att gå på toaletten varje gång din kropp säger att du behöver det, oavsett var du är.

  8. Viktiga ingredienser i din kost

  Vissa livsmedel har laxaktiga egenskaper

  som är bra för försiktigt och naturligt bidrar till att förbättra tarmfunktionen. Dessa inkluderar: Chia

  • och linfrö
  • akade havre
  • Psyllium
  • Vår sista tips är att du är
  • medveten om magen och verkligen lyssnar på det
  • så att du kan ge den vad den behöver.

  Ibland kan det vara så enkelt som

  en självmassage med olja, några milda gnider, Vi hoppas att du har lärt dig några saker, och att dessa tips kan hjälpa dig att leva ett gott, hälsosamt och förstoppningsfritt liv!

  ADVERT

  Dela med vänner
  Tidigare artikel
  Nästa artikel

  Lägg till din kommentar