Användningar och fördelar med maskros

Den bittra smaken av maskrosblad indikerar att de är rika på fytokemikalier och är mycket fördelaktigt för levern, vilket bidrar till att eliminera toxiner.

Maskrosornas vetenskapliga namn är Taraxacum officinale. För ett sofistikerat namn på en vild växt! Det är övervägande spridit över norra halvklotet, särskilt i uropa och merika.

Den har odlats i århundraden som en grönsak och ätit i sallader. Den är bitter att smaka (mer bitter än ruccola och endiv).

 kännetecknas av sina tandade, hårda och grova blad, men för det mesta för sin blomma som är gul och rund.

 Vilden är ansvarig för att sprida frön till områden i närheten. Därför växer de ofta över stora områden.

maskros innehåller följande näringsämnen:

 • Kolhydrater
 • -vitamin
 • Vitamin C
 • etakaroten
 • Kalium
 • Flavonoider
 • Oljesyra
 • Linolsyra
 • Tanniner

Vilken del av maskros kan ätas?

Våren är den bästa tiden att samla mjukbladskotten om du vill äta dem fräscha i en sallad. Du kan också lagra dem i en tygväska för att torka dem.

ötterna samlas under sensommaren eller på vintern. 

De delar som används är:

blad

De är som spenat och äts råa i sallader eller varma livsmedel, såsom i en paifyll. Därför rekommenderar vi att du äter de mjuka eller små skotten.

Vissa drinkar avkok av torkade blad av medicinska skäl.

Flower

Innan de våren, så görs med kapris. De kan sedan kokas eller serveras i färska sallader.

rötter

Så snart som anläggningen är två år eller äldre (vuxen) kan du börja skära av delar av rötterna. Du kan sedan skaka det och använda det som en koffeinutbyte när du lagar mat.

Vad är maskrosan bra för? Medicinska egenskaper

Du vet redan vad växt vi pratar om, så nu är det dags att lära sig om dess hälsofördelar och börjar äta den!

emedi mot diabetes

I uropa äts ofta maskros av . ötterna innehåller lätt smältbara sockerarter.

Hantera lever och urinvägsproblem

I Frankrike är denna växt ofta till som "Pissenlits" (som översätts direkt till "pee i sängen"). Detta beror på att maskros länge har använts för att stimulera njurarna.

Det hjälper också att tona dessa organ, Det är en bra vattenförare som inte orsakar kaliumförlust, som många andra vattenförare gör.

Förbättrar matsmältningskanalen

Det är ett milt laxerande, en bitter tonic, som stimulerar aptiten hos patienter som återhämtar sig från sjukdom. Det ökar gallproduktionen och lindrar förstoppning och bukbehag.

Kör för ett lugnt boende

Maskros rekommenderas starkt för att ta bort de toxiner som ackumuleras i kroppen. leverhälsa Det har också rengöringsegenskaper för blodet och det förhindrar kemisk förgiftning eller matförgiftning. Det rengör också fett (kolesterol) från blodet, förutom urinsyra.

Det är en skönhet tonic

Denna växt har använts under många år för att behandla oren hud, eksem eller psoriasis, bland andra hudbesvär.

n deco-kaka kan tillagas av en blekad maskrosblomma i en kopp kokande vatten. Låt det svalna och det kommer att vara perfekt för rengöring av sår (torka en bomullspinne i den och gnugga den över det drabbade området).

behandla anemi

maskros har en betydande mängd järn i sina blad, och detta

kan användas för att förhindra eller minska anemi. Det är bra för gravida kvinnor som vanligtvis utvecklar anemi under graviditeten.

hjälper ögonvård

Personer som lider av dåligt mörkerseende eller sannolikt lider av en form av makulär deformation kan konsumera maskros att leverera vitamin , betakaroten och helenin till deras diet.

Dessa 3 näringsämnen stimulerar ögat förmåga att fånga ljus, och de skyddar visionen.

ehandla åderbråck och hemorrojder

Detta beror på tanninerna i denna växt.

Det ger avkopplande och lugnande egenskaper för att lindra yttre eller perifera cirkulationsproblem, som åderbråck och hemorrojder. I dessa fall skulle det vara en god idé att sitta i ett bad där man har krossat en näve med maskrosblad i vattnet, eller att det väter en bomullstuss i avkok och tillämpa den på det drabbade området.

biverkningar och kontraindikationer för maskros

Det är oftast inte många negativa biverkningar av att konsumera denna växt, utanför hud allergier eller eksem. Om du äter mycket maskrosor, kan du uppleva diarré, halsbränna eller magbesvär.

Friska stammar kan orsaka förgiftning hos barn

. Det rekommenderas inte att använda lentil tinkturer under graviditet eller laktation på grund av dess höga alkoholhalt. I det här fallet är det bäst att äta en del av växten antingen fräsch eller torkad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar