Fördelar ricinolja

ricinolja, även känd som ricinolja, känd för sina naturliga egenskaper som ett laxermedel, men det har några andra intressanta program som också är värt att ta en titt på. Även om medicinska myndigheter säger att det kan vara giftigt i stora mängder, är dess användning i traditionell medicin förlängd. Lär dig om fördelarna med laxolja i följande artikel.

Vad behöver jag veta om ricinolja?

tt stort antal sjukdomar kan behandlas och läckas med laxolja. Det mest populära är att använda det som ett laxermedel för att motverka förstoppning. icinolja minskar också värk och smärta, stimulerar immunförsvaret, behandla hudsår och fungerar som en kraftfull antibiotika och svampdödande medel.

olja kommer från fröna, även hänvisade till som bönor, av anläggningen och är sammansatta av fettsyror (90% av vilka är ricinolsyra). De anses vara ansvariga för växtens unika helande egenskaper. Castor anläggningen är ursprungligen från Indien, och är känd som "Kristus palm", med det sagt, liknar bladen av Kristi händer. Kanske är det därför anledningen till att växten har så många helande egenskaper som är knutna till den.

Castor växt antogs av många kulturer, som gypten, Kina, Persien, om, Grekland, frika, uropa och merika. Det är nu allmänt används industriellt, främst i textilier, men också i yssland för att smörja utrustning i kallt klimat, eftersom den har konsekvent viskositet och inte slöja frysa. ndra icke-medicinsk användning av ricinolja är: en arom eller livsmedelstillsats, en ingrediens i hudvård och kosmetiska produkter, vid produktion av gummi, fiber, färg, färgämnen, läderberedning, etc.

Det är viktigt att komma ihåg att delar av Castorbönorna är dödliga om de äts eller konsumeras på något sätt. önorna är inte redo för konsumtion förrän de har gått igenom en speciell process för att extrahera oljan. Oroa dig inte, ricinolja är säker att använda, giftorna är bara närvarande i de råa bönorna.

iverkningar inkluderar: hudreaktioner och tarmsjukdomar, vilket orsakar irritation av tarmslimhinnan. Det rekommenderas inte att användas av dem som lider av kramper, sår, hemorrojder, framfall eller de som nyligen har genomgått en operation.

Fördelar med krävande och använder ricinolja

ågra av ricinoljederivat egenskaper

 • För att lindra obehag av detta tarm obalans skiktet en gasväv och anbringa magen. Gör bara en trasa lite våt med olja och låt den fungera en timme eller två. Upprepa tills två gånger dagligen.
 • icinolja hjälper till att avlägsna ansamling av död hud på fötterna.Fuktar en tyg med lite olja och applicerar direkt på det drabbade området. Packa med gasbind och täcka med en socka för att hålla den på plats. Lämna gasbindet över natten och smutsigt nu den mycket mjukare huden följande morgon.
 • Detta är ett mycket populärt hemläkemedel. Gör en blandning av bakpulver och ricinolja. pplicera på molen och täck den med en dressing. Lämna det över natten och tvätta med varmt vatten på morgonen. Upprepa dagligen tills molnen faller av.
 • Om lederna skadas på grund av artrit kan ricinolja hjälpa till. Ha 3 msk ricinolja i en panna och värm den i tre minuter. Fuktar en trasa eller bomullspinne och gnuggar in i smärtsamma områden. Skydda med en torr trasa och använd en värmepanna för att hålla området varmt. Lämna en halvtimme eller mindre (en timme max). nvänd inte om området är inflammerat.
 • Detta är en av många kosmetiska applikationer för ricinolja. Det gör att fransarna ser fullare och längre ut. Det kan också användas på ögonbrynen. pplicera med en mascara borste. Upprepa varje natt innan du lägger dig, skölj inte.

 • ftersom det är så bra fuktkräm, är ricinolja en del av många kosmetiska produkter och krämer. Det fungerar som en mjukgörande ingrediens för att släta och skydda huden i krämer, pomader, tvål, etc. Det behandlar torr hud, eksem, flassering, herpes, sår, brännskador och sår på huden. Det kan också användas för att göra ett schampo som kommer att lämna ditt hår mjukare och friskare med mer glans. Det används också vid behandling av vägar, mjäll och insektsbett (särskilt myggor). Det är också bra för att bekämpa hudåldring.
 • Om du har skarpa naglar applicera ricinolja med en bomullspinne på varje nagel. Som en stor källa till -vitamin kommer ricinoljan att hålla dina naglar vackra.
 • Den kan användas som kroppsolja för antiinflammatorisk massage, för att lindra smärta och ont i muskler och leder. Det används ofta i aromaterapi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar