Bättre minne med naturläkemedel

Förutom de naturläkemedel vi föreslår i den här artikeln, kan du förbättra ditt minne med pussel, att memorera en lista över objekt, lösa sudoku eller korsord.

Glömmer du ofta var du lämnade nycklarna, vem ska ringa, eller varför gick du till köket? Strävar du efter att hålla viktig information? Glömmer du de koder och lösenord du använder i ditt dagliga liv eller är det i allmänhet svårt för dig att komma ihåg saker? Då bör du läsa den här artikeln, där 

Orsaker till dåligt minne

Det är inte bara äldre människor som liderav dåligt minne: Unga och medelålders vuxna tycker också att det är svårt att komma ihåg de viktiga sakerna i vardagen. Från en handväska, till någons namn, till det du läste om tidigare, till dagens arbetsdagagenda. Det kan finnas många anledningar att du nyligen haft minnesproblem. Höga krav på arbetsplatsen eller hemma orsakar stress, som är en välkänd syndare när det gäller hjärnans kognitiva funktioner. Det kan emellertid finnas andra aspekter av hälsa och liv som orsakar problemet.

Mediciner

Vissa läkemedel såsom antihistaminer, anestetika, bantningspiller och blodtryck mediciner, kan ha den olyckliga sidoeffekten att specifika detaljer går förlorade från minnet.

Hormonella förändringar

Vare sig det är på grund av graviditet, klimakteriet eller andra hormonella förändringar (här kan också mediciner vara den skyldige), så det är normalt att du kämpar med minnet av dessa tider.

Sömnstörning

 Dessutom kan minnena ändras och reflexer blir värre. Sömnbrist, om du sover mindre än sex timmar per natt eller har en skiftad daglig rytm, kan orsaka en mängd problem.

Högt blodtryck

 Detta beror på att de små hjärnblodkärlen blir svagare eftersom kroppen blir äldre.

aturläkemedel som kan förbättra ditt minne

Om du har problem att komma ihåg viktiga saker, kan du använda dessa hem flera medier för att förbättra minnet:

 • Drick en te gjort av salviablad dagligen (putt en handfull torkad blad i en kopp kokande vatten och lämna i några minuter tyst innan du dricker).
 • Drick rosmarin med honung (samma förfarande som ovan, men lägg till en sked full ren honung innan du njuter).

 • Ät tre torkade aprikoser, tre plommon och tre mandel varje dag.
 • Ta en portion nötter varje dag i nio dagar.På den första dagen äter du sex nötter, så ökar du i antal för varje gång, så du äter femton nötter den sista dagen.
 • nvänd fräsch ingefära, antingen sönderdelad eller skuren i tunna skivor, för måltider som sallader, soppor och såser. Du kan också dricka pepparkakor. Ta hand om mängden, eftersom ingefära kan öka blodtrycket.

 • 
 • Ta en matsked av öljäst blandat med en tesked pollen och en matsked sojalecitin (du kan köpa dessa tillskott på hälsokostbutiker).
 • landa en matsked socker, en matsked av gröngel och en tesked pollen i en kopp sojamjölk. ör väl och dryck på morgonen, varm eller kall.
 • Gör en läcker juice till bästa minne med 125 gram datum, 250 gram fikon och 3 morötter. nvänd en mixer för att blanda allt, sikta och dricka. Denna smoothien är bäst på morgonen och på en tom mage.
 • Skapa en skaka med en kopp vatten, två mandlar, apelsinjuice, tre valnötter och mangojuice (med bitar, så att skaka har tjockare konsistens). landa allt och dricka varje morgon.

 • landa 5 gram av var och en av dessa ingredienser: Mynta, asil, aspberry, Creamy och Malva. Sätt i en kastrull med en kopp vatten och låt koka i flera minuter. Kyl ned och silke. Drick varje kväll efter middagen och före sänggåendet i två veckor, stanna i två veckor och ta sedan en ny kurs i två veckor.
 • Koka 1 liter vatten och tillsätt 7 teskedar anis. Sänk värmen till den lägsta punkten och låt sjuda tills vattnet sänks till 700 ml. Siden och i fyra matskedar honung. Drick två matskedar av denna hemlagade remedien tre gånger om dagen för att förbättra minnet.
 • Kombinera gingko biloba (du får den på hälsokostbutiker) med rosmarin för att skydda hjärnan från fria radikaler och för att förhindra försämring av sinnes vitala funktioner.

 • Skala en kronärtskocka och sätt ett glas lock. Fyll med vatten och skruva på locket innan du läcker glaset i en kokande vattenpanna. Lämna på värme i två timmar. Silke innehållet och drick tre matskedar tre gånger om dagen.
 • Tillsätt 4 bitar i vatten i tolv timmar. Piska piska med ett glas varmt vatten och en fikon. Drick varje kväll innan du börjar förbättra minnet (och även matsmältningen).
 • nvänd saften från en grapefrukt och en apelsin. Skala och dela ett äpple. Sätt allt i en mixer. Drick varannan dag, men speciellt precis före en tentamen. Detta är en näringsrik smoothie som förbättrar minnet och är perfekt för att dricka medan du studerar, eftersom det hjälper dig att fokusera bättre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar