Bitter melon Forskning visar att denna frukt kan bota cancer och diabetes

itter melon, även känd som balsam frukt, är en art av Cucurbitaceae av tropiskt ursprung, och används ofta som en te. nligt vissa forskning , och besitter egenskaper som kan bidra till att förebygga och bekämpa en rad hälsoproblem.  och att konsumera den regelbundet sänker blodsockernivån hos personer med diabetes, till den grad att studier hänvisa till det som "vegetabiliskt insulin."

Hur bitter melon -stoppande diabetes

itter Melon te rekommenderas för behandling och förebyggande av obalans av glukosnivåer, såsom de som lider med diabetes.  , vilket gör den perfekt för alla som lider av diabetes typ II.

Forskare har funnit att bitter melon förbättrar matsmältningsproblemen genom dess effekt på glukosmetabolism.

Hur påverkar bitter melonte cancer?

fter att ha genomfört många studier på anticanceregenskaper bitter melon te har konstaterades att den gröna frukten har fördelar mot cancer som hämmar tillväxten av bröstcancer och andra typer av cancerceller. nligt studien som publiceras av tidskriften "Cancer esearch", upptäckte forskare att bitter melon extrakt har förmågan att hämma tillväxten av cancerceller, tack vare dess höga halt av antioxidanter som skyddar cellerna i kroppen och minska skador orsakade av fria radikaler, dålig näring, miljöföroreningar och cigarettrök, för att nämna några.

n annan studie utfördes vid University of Colorado visar att små doser av bittra melon extrakten gav  Sammanfattningsvis ökar det den höga aktiviteten hos antioxidantimmunsystemet.

iverkningar av bitter melon te

 att några av komponenterna kan leda till missfall.

Förbrukning av bittert melonte under en längre period ökar risken för att utveckla leverinflammation. Även te är inte skadligt för levern vävnader ökar nivån av leverenzymer som kan leda till hälsoproblem som åderförkalkning.

ndra mindre biverkningar är illamående, kräkningar, diarré och sår. 

Högt intag av bitter melon te kan också leda till oregelbundna hjärtslag, huvudvärk, minskad fertilitet, muskelsvaghet och urininkontinens.

Hur gör jag bittert melonte?

 För att göra det för te bör du koka en liter vatten och tillsätt en eller två matskedar pulver. Låt det ta 6 till 10 minuter innan du dricker. Det finns även i kapselform.

ndra fördelar med bittermelon

  • ittermelon är en rik källa till antioxidanter som alfa karoten, betakaroten, lutein och zeaxanthin. Det innehåller också en bra mängd vitamin , som tillsammans med andra antioxidanter skyddar kroppen från fria radikaler och förhindrar för tidig åldrande och andra sjukdomar.
  •  genom att stimulera matsmältningen, och det rör sig lättare genom kroppen. Det är också bra för förstoppning och matsmältningsbesvär.
  • I Indien finns en 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar