Avgift levern och rena blodet med rödbetor

 är mycket mer än en enkel rotfrukt. Djupt i de lysande lila hjärtan finns ett stort lager av antioxidanter och vitaminer som är mycket fördelaktigt för din hälsa, och det är därför du bör inkludera dem i din kost på regelbunden basis.

Denna är rik på fiber, protein och vatten. Den - särskilt eventuella hälsoproblem som är förknippade med levern. I dagens artikel kommer vi att diskutera alla saker som rödbetor kan göra för dig.

eet, lever bästa vän

Love You ? Är den uppfriskande, jordnära smaken redan en del av din veckovisa måltidsrotation? Föredrar du dem råa eller kokta med lite olja eller salt? Om svaret är ja, försök att läsa! är du har problem med levern, då rödbetor - som är lätt tillgängliga i butiker och marknader runt om i världen - vara 

Observera följande egenskaper som rödbetor har.

1. De är en guldgruva av antioxidanter

eets är rika på betakaroten, karotenoider och flavonoider - alla kraftfulla antioxidanter som ger dem distinkt, attraktiv färg. lla livsmedel som är rika på antioxidanter är kända för att vara effektiva för att rengöra din lever, , särskilt om du lider av fettlever.

Under 2012 en intressant klinisk studie publicerad i ew ngland Journal of Medicine, , som visade att patienter med fettlever visade betydande förbättringar när de behandlas med antioxidanter. I synnerhet minskade inflammationer och nivåer av fett i levern. Detta delvis beror betalain, en typ av kraftfull antioxidant som också är mycket gynnsamt för att förhindra för tidigt åldrande.

Så tveka inte: om det finns en grönsak som är rik på som du bör äta på en regelbunden basis, det är rödbetor.

2. Den ökar ämnesomsättningen och bränner fett

 De är förpackade med mycket energi, är tillfredsställande och rika på fiber. Så om du försöker göra en smoothie av betor före varje måltid, till exempel, kommer du att få massor av näringsämnen när du kommer att känna fylligare, vilket gör att du kan äta mindre mellan måltiderna.

Dessutom äter rödbetor hjälp på alla områden:

 • och det är tack vare den höga halten av fiber, vilket hjälper till att förhindra ansamling av gifter och vätskeretention, medan eftersom det förbättrar matsmältningen och förhindrar att du lider av förstoppning.llt detta bidrar till att förbättra leverfunktionen genom att förhindra uppbyggnad av fett och andra lipider som lagras i cellerna i denna viktiga kropp.
 • öda skalbaggar hjälper till att eftersom de stimulerar bättre leverfunktion och matsmältningsfunktion.
 • n annan fördel är att de som ytterligare hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen.

Det är intressant att notera att kan vändas så länge du har en kost som har låg fetthalt och rik på vitaminer och mineraler från färska frukter och grönsaker. Därför är betor ett utmärkt val när det gäller detta.

3. ödbetor renar blodet, som tar hand om ditt hjärta

ades Denna grönsak som används i gamla tider för att ge "styrka" i blodet och att behandla människor i ett tillstånd av konvalescens. Vi sammanfattar de positiva egenskaperna hos betor för blodet av dessa intressanta anekdoter:

 • eets är rika på kalium, vilket bidrar till att 
 • 
 • De har en hög halt av järn, magnesium, fosfor, folsyra och vitamin , och C. De är också fylld med näringsämnen, bokstavligen, som och främja avlägsnandet av skadliga ämnen .

Hur man använder betor för att bevara och avgifta levern

Den mest fördelaktiga sättet att använda egenskaperna rödbetor måste läka och avgifta levern och rena blodet, är att konsumera dem är du lägger till några droppar olivolja och citronsaft har du den idealiska rätten för din hälsa.

Medicinsk juice för levern • 1 kopp vatten (200 ml)
 • 1-medium betor
 • 1-medium 

  örja tvätta alla ingredienser väl. Sedan för att göra det enklare för din mixer att krossa dem. Se till att både betor och morot är raka, eftersom det är när de innehåller de flesta näringsämnena.

  Kör alla ingredienser i mixern tills du får en jämn vätska, eftersom du blandar med koppen vatten för att tunna den. Om du lägger till blir det ännu mer uppfriskande och gott.

  är ska du dricka det? n halvtimme före din viktigaste måltid på dagen. Ta bara en kopp av denna juice varje dag i fem dagar för att avgifta din lever. Du kommer att få en läcker kosttillskott som kommer att gynna din hälsa.

  Missa inte det!

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar