Kane länspump dolda egenskaper

äkta kanel är det vetenskapliga namnet för kanel, som vanligtvis används i desserter och strössel över kaffe. Många kulturer har länge ansett krydden som "mirakelmat", på grund av de otaliga hälsofördelar. Kanel kan bland annat hjälpa till att bekämpa sjukdom, förutom 

Okända hälsofördelar du garanterat inte känt till

Kanel har en unik doft och smak, särskilt i kombination med sötsaker. Kryddan är en av världens mest använda i både mat och dryck, och 

kanel härrör från barken av träd, och det var tidigt upptäckte att krydda kan bidra till att minska blodsockernivåer och skydda oss från höga blodfetter. ndra egenskaper innebär att främja god matsmältning, lindring av tarmbesvär, eliminering av gasbildning och lindring av gastrointestinal inflammation.

Kane Lens fenoler (som också finns i druvor och rödvin) adderar krydda ytterligare antioxidanter. Dessutom innehåller kanel stora mängder av flavonoider, som också finns i blåbär.

Kanelolja är ett kraftfullt antibiotikum som, när det tas, kan minska tillväxten av svampbakterier. Oljan används därför ofta i kosmetikindustrin.

Kanel innehåller även vitamin 1 och C, fosfor, kalcium och kalium, vilka alla är nödvändiga näringsämnen för vår hälsa . Den har en avslappnande effekt och kan därför vara en lättnad för nervositet, stress, irritabilitet, ångest och även depression.

Kane Lens betennelsesbekjempende egenskaper som används för att lugna ner muskel- och ledvärk, såsom från reumatoid artrit och styvhet på grund av dålig hållning. Spice har också visat sig minska hosta, förkylning och förstoppning förutom att sänka blodsockret och bryta ner fett som lagras i blodkärlen, vilket är särskilt fördelaktigt för personer som lider av diabetes eller högt kolesterolvärde.

Förutom alla de fördelar vi har redan nämnts, kanel välgörande för matsmältningen. Den  Förutom att stimulera aptiten, vilket är idealiskt för patienter som lider av vissa sjukdomar.

Kvinnor kan dra särskilt mycket användning av kanel eftersom det minskar menstruationssmärtor och ökar cirkulationen. tt försöka bli gravid, bör du dock inte få för mycket av spice, eftersom det faktiskt kan ha en avskräckande effekt. Om du redan är gravid borde du undvika det helt, som tidigare har associerats med spontan abort.

n användbar funktion kanel anser att man absolut inte vet om, är att det kan lindra smärtan om du bränner dig på tungan. Suga bara på en kanelstång!

nvändning av kanelegenskaper

Genom att köpa kanel kan du välja mellan stift eller pulverform. åda dessa typer måste behandlas ordentligt och lagras i en lufttät glasbehållare. Förvara detta på ett kallt, mörkt och torrt ställe. Kanelstänger håller sig färskt i ett år medan pulvret varar i sex månader, men det kan förlängas genom att lagra det i kylskåpet. Du kan lätt lukta den när kanel är frisk. Detta kryddor bör alltid ha en söt arom.

Det är bäst att köpa organisk kanel, odlad utan bekämpningsmedel eller andra kemikalier som är skadliga för din hälsa. Icke-organiska produkter saknar vanligtvis C-vitamin och karotenoider. För att uppnå de hälsofördelar som nämns ovan bör du  För att ge dig en antydan om hur mycket det här är; n tesked kryddkanal är ca 4 gram. Du kan lägga till kanel i många olika rätter - inbakad i bakverk, strös över mat, rå (detta smakar kraftfull) eller i kombination med andra livsmedel. Det är bäst att kombinera kanel med varm mat och dryck, då det absorberas dåligt i kalla matar och därigenom provar väldigt kraftigt.

tt av de bästa sätten att få kanel är genom te eller kaffe. Detta är speciellt fördelaktigt för dig när du har förkylning eller influensa. n tesked kopp te är allt du behöver. I kaffet kan du lägga till en och en halv tesked i filtret innan du brygger det. Kanel är också utsökt i soppa, vilket ger både en uppvärmningseffekt och en exotisk smak - särskilt i kombination med linser eller bönor.

 Detta är särskilt användbart för dem som regelbundet upplever halsbränna eller buksmärtor, särskilt efter stora måltider. tt dricka en kanel innan du går, kommer att lindra känslan av att vara överviktig.

Det finns otroligt ännu fler sätt att utnyttja kanelens egenskaper! n studie visade att lukten av denna krydda stimulerar hjärnfunktioner och ökar kognitiva processer. Vissa tror att tuggning på kanelpinne ger dem samma effekt. Det är perfekt före provet, eller när du måste stanna upp till skolan under lång tid.

ndra använder kanelolja eller köper skönhetsprodukter som innehåller oljan. Här är ett sista litet tips: Stänk pulverformigt pulver på desserter fyllda med vispgrädde. ndra sötsaker smakar också bättre med lite tillsats kanel, och du drar också nytta av de stora hälsofördelarna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar