Kokosolja för fettlever

Ibland kokosolja som kallas "olja för livet." Även om det var en gång ses som en hälsorisk i dag vet vi, tack vare flera studier att många essentiella fettsyror i kokosolja kommer att bidra till att förbättra din totala välbefinnande.

I dagens artikel kommer vi att visa dig varför kokosolja kan bidra till att bekämpa flera problem som är förknippade med levern, särskilt fettlever.

Kokosolja och lever hälsa

För det första måste du komma ihåg att du måste där du kan vara säker på att det var produceras naturligt och ekologiskt .

Kokosolja har använts i århundraden i sien och Stillahavsregionen för att behandla olika typer av sjukdomar och för att göra huden och håret vacker.

Idag används över hela världen, nu när det är mest känd att den inte utgör ett hot mot hälsan i hjärtat. u när denna tro är i fotiden, 

 • Kokosolja är en typ av mättat fett som är bra för flera olika kroppsfunktioner. Det faktum att det är en "fett" bör inte oroa sig, eftersom som ni vet, din kropp också essentiella fettsyror.
 • De flesta typer av fett har en lång kedja, vilket kan ha en negativ effekt på kolesterolnivåerna. Kokosolja hjälper å andra sidan till att förbättra hjärtan och din lever.
 • Denna olja innehåller laurinsyra, en substans som hjälper till att minska kolesterol och balansera blodtrycket.

Ta reda på Frukter som kan hjälpa mot fettlever

Kokosolja har också en mycket hög halt av antioxidanter som skyddar levern från de negativa effekterna av fria radikaler, samtidigt främja eliminering av toxiner.

Kokosolja kan lindra problem med fettlever

kokosolja hjälper till att minska inflammation och svullnad som normalt förknippas med fettlever. ågot som är viktigt att komma ihåg är att det kan medan den bekämpar ansamling av fett. Det är otroligt effektivt.

Tack vare den antivirala, antibakteriella och svampdödande egenskaper kokosolja har, tacklar flera leverproblem medan det snabbar upp din metaboliska funktioner.

ndra studier har visat att regelbunden konsumtion av kokosolja ( matsked dag ) Det läker och bär denna viktiga kropp, vilket ger dig mer energi.

Kokosolja ger dig en energikick

kokosolja kan ge dig en energikick när du känner dig svag.Det är vanligtvis vad som händer när du har leverproblem eller om du lider av mycket trötthet.

 Men när du börjar äta en matsked kokosolja på en regelbunden basis, börjar den att bryta ner en del av den lagrade fett och omvandlar den till kolhydrater - det vill säga, kommer det att omvandlas till energi.

 • Idrottare innehåller ofta kokosolja i kosten, som ett naturligt tillskott i sportdrycker och smoothies.
 • Du bör också veta att när man ingår i en hälsosam och balanserad diet kan 
 • Ju mer energi din kropp har desto snabbare fungerar ämnet, vilket ger dig mer energi för att börja dagen. Detta hjälper till att motivera dig att träna mer och ge dig beslutsamhet att gå ner i vikt genom att upprätthålla en hälsosam diet.

Kokosolja förbättrar matsmältningsfunktionen, vilket i sin tur främjar bättre absorption av vitaminer och lösliga fetter.

mineraler och aminosyror i kokosolja hjälper dig att bekämpa många typer matsmältningsbesvär,

, inklusive sår eller colon irritabile.

n annan intressant sak att notera är att mättade fetter i kokosolja har antimikrobiella egenskaper, vilket bidrar till att eliminera eventuella bakterier, svampar och parasiter som kan orsaka matsmältningsproblem och andra sjukdomar. 

är det rekommenderade dagliga intaget av kokosolja och potentiella biverkningar

Om en matsked kokosolja på fastande mage rekommenderas

(15 gram per dag). Du kan inkludera den i din vanliga juice eller smoothie.

 • Inte alla har samma reaktion, så du måste hålla reda på hur du känner.
 • Om du vill kan du dela matsked i tre delar med en tesked (5 gram) under dagen. Det beror helt på vad du bäst tolererar, men nyckeln är att vara konsekvent och att inte äta för mycket av det.

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar