Har du fibromyalgi? Så äta en god frukost med dessa 5 enkla tips

Tack vare framsteg inom neuroradiologiska tekniker, mycket mer har upptäckts om fibromyalgi under de senaste åren.

Det är till exempel känt att den 

Detta förklarar varför vissa stimuli kan vara smärtsamma och varför en oproportionerlig mängd smärta är koncentrerad i vissa delar av kroppen.

Det är också känt att individer med fibromyalgi har en större andel av typ C-fibrer (relaterad till smärta neuropati) och färre neurovegetativa fibrer runt deras små blodkärl.

llt detta innebär att vi får veta att denna sjukdom inte har något att göra med ditt humör eller någon annan psykisk störning.

Vi pratar om , samt att vara i kontakt med specialister, för att hålla koll på dina triggers och att vara försiktig med vad du äter.

Till exempel, för att  kontrollera några av dessa smärtstillare.

Det är också viktigt att 

Du bör välja de som hjälper till att bekämpa din smärta bäst, och skydda blodkärlen som ofta utlöser denna ansträngande, obehagliga smärta.

Vi föreslår följande: Ät en bättre frukost så att du kan börja din dag på bästa möjliga sätt.

1. ppelsiner med honung och kanel

Citrusfrukter är läckra, naturliga och underbara för alla som lider av fibromyalgi. Dessutom kan  regelbundet under veckan 

Smärtan ingripande kroppen som ett spindelnät, kan lindras av vitamin C. Detta beror på att detta vitamin har en 

Så enkelt som att kombinera en apelsin med lite honung och kanel, allt du behöver göra är att skapa en hälsosam och hälsosam frukost. Varför? Honung och kanel är också antiinflammatoriska och ger dig en energiökning för att starta din dag bra.

Kom alltid ihåg att

det är bäst att äta hela frukten . ara dela orange i båtar och häll en matsked honung över och strö lite kanel på toppen. Du kommer att älska det! 2. vokado med bär

vokado ger den typ av hälsosamt fett som är mycket viktigt för alla och speciellt för personer med fibromyalgi.

-vitamin i avokado hjälper dig att bekämpa muskelkramper och spasmer.Vitamin , C och K och mineraler som mangan och järn  Du kan göra en god smoothie med bär.

Jordgubbar, körsbär och blåbär är fulla av fantastiska antioxidanter  3. Citronsaft med chiafrø

Du vet redan att citrusfrukter är bra för detta tillstånd. är allt kommer omkring hjälper vitaminer och mineraler till att kontrollera inflammation och bidrar därmed till att minska smärtan lite.

u är det säkert att få ännu mer citroner till 

Chia frö är en av de näringsrika livsmedel som finns eftersom de innehåller protein, fiber, mineraler och omega-3 fettsyror. 

mycket energi. 

ästan 70% av personer med fibromyalgi har också irritabelt tarmsyndrom 

tarmsystemet

 Det är klart att alla personer är olika. n person kan äta en viss mat och må bra. Under tiden kommer en annan att äta och blåsas upp. Men om det är en livsmedelsprodukt som fungerar för nästan alla är det papaya.  en näringsrik, hälsosam frukost.

5. Havregrynkakor som hjälper till med fibromyalgi

Är du redo att prova? llt du behöver är ett ägg och havregryn. Detta ursprungliga och näringsrika alternativ ger dig det protein du behöver känna dig bra och stark. 

De är en naturlig energikälla och protein som inte behöver utelämnas.

Havre är mycket användbara för deras avgiftningsförmåga, höga nivåer av aminosyror och förmåga att kontrollera blodsockernivåer.

Tillsammans med havregrynkakor, lägg till lite färsk frukt om du vill ha jordgubbe, mango eller melon. Lägg till lite älskling och du får ett extra lunchalternativ du kommer att älska. För att avgöra om du har fibromyalgi, prova olika behandlingar. Det kommer alltid att finnas

ett som passar dig och kan förbättra din livskvalitet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar