äPpelcidervinäger hjälp kontroll diabetes

äppelcidervinäger är en naturlig produkt som har använts för terapeutiska ändamål i århundraden.

Även om dess tillämpningar i köket är förmodligen den mest kända, premiär många kulturer denna produkt för dess höga halt av essentiella näringsämnen och aktiva föreningar.

De fördelar det kan ha för din hälsa är en annan anledning till varför det är så populärt, och många av dessa har bevisats genom 

De flesta av dessa fördelar tack vare  som reglerar kroppens naturliga pH och ökar 

n av de mest studerade aspekterna av äppelcidervinäger måste göra med 

Det har varit några viktiga resultat på detta område hittills, med experter säger att det kan vara nyckeln till att kontrollera denna sjukdom.

Äppelcidervinäger kan vara lika effektivt som läkemedel för diabetes

Typ 2-diabetes är den vanligaste typen av människor som lider av denna sjukdom. 

Diabetes uppstår när kroppen förlorar sin förmåga att reglera glukos som finns i blodet, antingen därför att den är resistent mot insulin eller insulinproduktionen minskar.

På grund av detta har det visat sig att näringsämnen som finns i äppelcidervinäger faktiskt minska och behandla diabetes genom att optimera insulin funktion och kontrollerar blodsockernivåer.

Se också: 

Den medicinska samfundet har utvecklat läkemedel som blockerar nedbrytningen av socker och stärkelse. Detta 

yligen har emellertid forskare  äppelcidervinäger innehåller ämnen som genererar samma typ av block, vilket innebär att det har en liknande effekt som läkemedel i aktion.

Detta är på grund av dess höga halter av ättiksyra, en bioaktiv substans som är närvarande i nästan alla sorter av vinäger.

syra förhindrar fullständig digerering av komplexa kolhydrater, som erhålles genom att accelerera processen när maten lämnar magen eller 

n  antyder att denna produkt har förmåga att inhibera aktiviteten av vissa matsmältningsenzymer som bryter ner kolhydrater till sockerarter, som fördröjer processen att omvandla till glukos i blodet.

Detta ger kroppen mer tid att metabolisera socker i blodet och förhindrar det från att öka till farliga nivåer.

Vi rekommenderar att du läser: 

Hur man använder äppelcidervinäger för att kontrollera diabetes?

För att dra nytta av fördelarna med äppelcidervinäger, är det viktigt att komma ihåg Det bör aldrig konsumeras i stora mängder, och du bör också välja en produkt som är 100% ekologisk.

Medan det finns många olika märken tillgängliga idag, kan vissa som är ganska billiga, ha utsatts för bearbetningsprocesser som tömmer dem för de flesta av sina goda egenskaper.

v denna anledning är det viktigt att veta var de kommer ifrån, eller 

För att kontrollera blodsockernivån rekommenderar vi att du konsumerar det varje dag, men aldrig mer än två matskedar per dag. Dessa bör spädas i vatten eller annan vätska för att förhindra irritation i munnen och halsen.

Helst bör du äta dem på tom mage eller innan du somnar. Men i det senare fallet kan det leda till att du urinerar under natten.

tt annat sätt att konsumera det är . åda metoderna hjälper till att förhindra att blodsockret ökar mycket efter några måltider.

Det är viktigt att komma ihåg att de syror i vinäger kan urholka  och även orsaka brännskador på känsliga vävnader. Överstiga aldrig det rekommenderade beloppet.

Det är också viktigt att komma ihåg att långsiktig konsumtion kan minska bentätheten och kaliumhalterna. För att undvika detta rekommenderar vi 

Om du har låga kaliumnivåer eller lider av osteoporos, tala med din läkare innan du börjar denna typ av behandling.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar