Livsmedel som bekämpar urinsyra

Har du en hög grad av urinsyra? Fungerar dina leder och blir smittade? Förutom att följa din läkares råd och få en rutinkontroll, rekommenderar vi också att du ändrar din diet. 

Fruity som minskar urinsyra

Vi vet att det ofta är svårt att äta hälsosamt. Ibland bryr vi oss om hälsa och äter matvanor som gör det svårt att känna sig bekväma. Men varför bildar urinsyra verkligen i vår kropp? Du bör komma ihåg att kroppen kan syntetisera livsmedel i urinsyra, till exempel bearbetade livsmedel, ansjovis, kött, malet kött och till och med söta drycker som läsk. Dessa livsmedel kristalliserad, som bildar en kristallkropp frigöras från njurarna till blodet. Dessa kristaller hittar sig sedan genom blodkärlen, vilket orsakar inflammation och åtföljande smärta.

n typisk egenskap hos höga nivåer av urinsyra är inflammation i de stora kärlen, i händer och knän. Även om du tror att du kan leva med mild smärta av inflammation, kommer smärtan ofta att öka. Du bör alltid följa läkarens order och troget ta den rekommenderade medicinering, men genom att kunna övervaka vad du äter kan också hjälpa till att lindra symtomen. Varför inte prova? Inkludera någon av följande livsmedel i din dagliga konsumtion och se resultaten.

1. Kronärtskocka

Kronärtskockan är möjligen den bästa grönsaken för att förhindra urinsyra. Dess Hemligheten ligger i vätskedrivande egenskaper grönmassa, som hjälper kroppen att eliminera gifter och för att förhindra lagring av vätskor. Dessutom har kronärtskocka många mineraler, vitaminer och antioxidanter. De är rika på fiber, protein och fettsyror.

Förbereda kronärtskockor för att få de bästa hälsofördelarna, prova att koka dem i en god soppa. Server med lite olivolja och äppelcidervinäger.

2. Lök

Se till att du inkluderar lök i din dagliga kost. Lök var en favorit hos våra historiska förfäder att hjälpa till att bota och behandla fler sjukdomar. Lök är bra för att minska nivån av urinsyra i blodet, utan också för att sänka nivåer av hyperglykemi. De hjälper också till att sänka triglyceriderna.

Vet du inte hur man förbereder dem för att få de bästa fördelarna? Ta två medellöklök som skalas och hackas och laga dem. är det är genomskinligt, ta bort dem från värmen. Svälj och sätt vattnet till sidan för att dricka det med citronsaft senare. Försök att dricka det hela dagen.

3. Squash

Vad tycker du om squash? Det är inte bara läckra, men det är hälsosamt för dig också.Squash har kraftiga diuretiska egenskaper som kan hjälpa dig att eliminera urinsyra på grund av produktion av urin.  Försök att förbereda dem på samma sätt som ovan nämnda frukt. Och glöm inte frön. Om du skakar dem är de bra som mellanmål och ger samma egenskaper i kampen mot urinsyra.

4. Selleri

tt veta att du inte visste det selleri har några ganska hälsofördelar. Denna goda grönsak gör underverk för recept och  Det rensar inte bara blodet, det kan också fungera som en detox för att hjälpa dig att gå ner i vikt. Så om du vill ha den största fördelen med det, försök att laga det i vatten.

4. Morötter

 De kan göra något recept gott och morötterna arbetar för att eliminera kristaller som bygger upp i kroppen och bildar urinsyra. Du kan dricka dem genom att göra en naturlig juice. Försök kombinera dem med betor i en juicer eller mixer.

Saker att tänka på:

Du bör också komma ihåg att att äta vilda livsmedel, bearbetade livsmedel, öl, ansjovis, sardiner och andra skaldjur ökar produktionen av urinsyra. Var noga med att inkludera motion i din dagliga rutin och du kommer att börja känna skillnaden. Följ alltid läkarens föreskrivna behandling och lägg till goda livsmedel (som körsbär och citrusfrukter som grapefrukt) till din kost. De är rika på C-vitamin, vilket är ett utmärkt element för att bekämpa urinsyra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar