Frukt till urinvägsinfektioner

Får du ofta urinvägsinfektioner? Förutom läkemedlet som ordinerats av din läkare är det alltid en bra idé att se till att du följer en adekvat diet. Frukt för urinvägsinfektioner kan hjälpa dig. 

Frukt för urinvägsinfektioner

Urinvägsinfektioner är ett mycket vanligt klagomål av kvinnor. Vanligtvis när vi får irriterande inflammation i urinblåsan, känner vi också en brännande känsla när man kissar, trycket i buken, och ibland till och med en låg feber. Har det någonsin hänt dig? Som du säkert vet är det vanligtvis behandlat med en antibiotikabehandling som skrivs av din läkare. Men idag vill vi ge dig några riktlinjer som kan komplettera din behandlingscykel och frukt är ett mycket lämpligt tillägg.

Så varför är det användbart med frukt för urinvägsinfektioner? I grund och botten är detta eftersom de är så rika på C-vitamin och andra föreningar som hjälper dig att gradvis minska de bakterier som finns i urinblåsan. Vi kommer också att ge dig en överblick över de olika strategier du kan följa i tillägg till antibiotikabehandling:

  •  Detta hjälper till att rensa urinblåsan och urinvägarna.
  •  är också ganska bra, eftersom de minskar inflammation.
  • Ät mat som innehåller antibiotika egenskaper. Vet du vad de är? Klart gör du det. De omfattar vitlök, ingefära, persilja ... Du kan göra en te ingefära för eftermiddagen eller en blandning genom kokning 5 kvistar persilja i en kopp vatten. lötlägg vätskan och drick den - du kommer att må bättre.
  •  som ni vet, förhindrar vätskeretention och främjar urinering. De bästa är sparris, gurka, selleri och rödbetor.
  • Undvik mat som kan irritera din blåsa som kaffe och grönt te.
  • Undvik livsmedel som framställts med raffinerat mjöl, jäst och socker - allt detta gör är att öka lagring av vätskor och det kommer inte att bidra till att bekämpa infektioner.
  • Drick ett glas vatten varje dag med en matsked läsk upplöst i den. Detta hjälper dig att bli av med urinvägsinfektion.

Frukt som hjälper dig att bekämpa urinvägsinfektionen

1. Tranbär

Gillar du tranbär? Kan du enkelt hitta dem i din lokala mataffär? Du bör alltid tänka på tranbär när du har problem med urinvägs - Läkare och dietister är redan väl kända med sina goda antibiotika och antioxiderande egenskaper. Cranberry ökar surheten i urinen, vilket hjälper till att eliminera alla typer av bakterier genom att antingen döda dem eller hindrar dem från att fästa till väggarna i urinvägarna.

Här är ett tips: Köp inte färdigförpackad tranbärsjuice i mataffären.De innehåller inga aktiva ingredienser som främjar läkning och de har också stora mängder socker. Det är mycket bättre att köpa färska tranbär och göra hem juice.

2. Papaya

papaya är ett annat exempel på en frukt som är höga i surhetsgrad, vilket bidrar till att avlägsna bakterier och behålla urinvägarna. De är en naturlig källa till antioxidanter och vitamin C. tt annat faktum att överväga är att papaya främjar detox genom att vara rika på fibrer, och i kombination med deras höga halter av antioxidanter, denna frukt hjälpa renar urinblåsan, tarmarna och kolon.

Papaya är också bra för oss eftersom de innehåller enzymer som minskar inflammation och främjar läkning. Ska du sakna den här? Tveka inte att prova - det här är en mycket terapeutisk frukt för urinvägsinfektioner.

3. Juice av apelsin och citron

Som du redan vet finns det få frukter som är så rika på C-vitamin och antioxidanter som apelsiner och citroner. Idealiskt bör du göra en juice med två apelsiner och hälften av en citron på morgonen. Filtrera inte fläsk och drick det långsamt - massan hjälper också att rensa tarmarna. Drick bara denna naturliga juice varje dag och komplettera den med annan frukt för urinvägsinfektioner som vi har pratat om hittills.

4. Fördelarna med ananas

Visste du att ananas innehåller enzymer som accelererar hur snabbt du blir bättre genom att minska inflammation i blåsan? Ja, det gör det - det är en medicinsk frukt som är värt att äta varje dag som du vill - lägger sallader, ensamma eller i en juice.

5. öda druvor

Druvor är rika rika naturliga livsmedel som hjälper till att ta hand om vårt urinvägar, nästan lika bra som tranbär. De är läckra och attraktiva för ögat och en bra frukt att inkludera i din dagliga diet när du lider av urinvägsinfektion. De är rika på antioxidanter, minskar inflammation, är mycket diuretika och ger oss goda vitaminer som hjälper till att främja vår dagliga återhämtning. jut av dem!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar