Dolda egenskaper av kanel

Förutom att använda i desserter, kanel har använts i flera år med många kulturer på grund av dess olika hälsofördelar. land dem är förmågan att rena kroppen, sänka blodsocker, bidra till viktminskning, reglera menstruationen och bidra till att förhindra matsmältningsproblem.

Kane Lens funktioner

Kanel är en krydda härledd från stranden av Indiska oceanen, mer exakt ön Sri Lanka södra Indien. Den mest kända aspekten av kanel arom, som är känd för sin lugnande effekt utöver den användning i olika detergenter, hälso- och skönhetsprodukter

Denna exotiska krydda är rik på magnesium, järn, kalcium, fibrer, och vitamin C och 1. Det verkar som en effektiv behandling för diarré, matsmältningsbesvär, uppblåsthet och kan också öka immunförsvaret. Det används också som ett antisvampmedel och kan också lindra problematiska respiratoriska symptom.

kanel hjälper också viktminskning genom att öka kroppens förmåga att bränna fett - det är fettlösande. Den innehåller antioxidanter som fördröjer den naturliga cellulära degenereringsprocessen och minskar effekten av fria radikaler. Dessa antioxidanter hindrar fett från att komma in i blodkärlen, vilket bidrar till att bekämpa hjärt-kärlsjukdom. Dricka kanel kan hjälpa till att kontrollera mängden dåligt kolesterol i blodet och reglera blodsockret.

 Det hjälper också till att behandla anorexi genom att stimulera aptit. Kanel är en kraftfull antikoagulant eller blodförtunnande - vilket innebär att det hämmar blodets förmåga att koagulera.

n studie av Dr. P. Zoladz av ssociation of Chemoreception Sciences i Florida slutsatsen att kanel stimulerar hjärnans funktion, särskilt bland äldre. Det förbättrar hjärnprocesser som ger koncentration, visuella minnen, erkännanden och bearbetningshastighet. Kanalen bidrar också till att minska inflammation och undertrycka smärta. Det kan därmed förbättra symptomen på artrit.

xtern användning av kanel inkluderar använder den som ett antiseptiskt, ett desinfektionsmedel, eller utnyttja dess förmåga att eliminera svampar och bakterier. På grund av dessa egenskaper kan användas för att behandla svamp- fot och naglar, samt magsår och vaginala infektioner.

Cinnamon Teens hälsofördelar

Vi har uttryckt tidigare Kanel en krydda med många fantastiska egenskaper som kan utnyttjas på olika sätt i din dagliga kost. Men ett av de bästa sätten att komma i kanel är genom te. På detta sätt bevaras alla aktiva ingredienser i kryddan utan påverkan av andra livsmedel.Dessutom är det lättare för matsmältningssystemet att absorbera kanel, vilket innebär att du kommer att kunna se fördelarna snabbare om du kommer i din krydda på det här sättet.

Diabetic

 (ett tillstånd som uppstår när kroppen inte svarar normalt på en ökning av substansen insulin, som alstrar höga blodsockernivåer) 

Vitamin 1 stimulerar insulinreceptorer och hämmar enzymet som aktiverar dem. Detta ökar kroppens förmåga att bearbeta glukos. I detta fall är det bäst att dricka kanel utan eller efter måltider.

hjälper viktminskning

Samma egenskaper som gör kanel ett bra alternativ för diabetiker gör den användbar för dem som vill gå ner i vikt. är du äter mer än dina kroppsbehov, överbelasta bukspottkörteln genom att producera mer insulin. Detta extra insulin berättar för kroppen att det finns mer energi att hämta. Men när energinivån är uppnådd, tar insulinet hand om all den extra glukosen eller sockret i kroppen för senare användning.

ftersom kanelte sänker blodsockernivåer, det kommer också att bli mindre insulin i systemet, vilket i sin tur resulterar i att kroppen lagrar mindre fett och därmed minska din vikt över tiden. n fördel med att använda denna tonåring för viktminskning är att du märker de goda resultaten snabbt. Drick bara två koppar om dagen: en på morgonen och en på kvällen.

ra för magen

 Det minskar gas i magen, hjälper till att förhindra magsår och dämpar illamående och kräkningar. Generellt sett blir det lättare att smälta maten tack vare stimulans effekten av kanel på saliv och magsyraproduktion.

Likaså kontrollerar kaneln diarré och reglerar tarmfunktionerna. Det rekommenderas därför för dem som kämpar med irritabel tarm. ehållaren hjälper också till att förhindra inflammation i tarmen och utlösa aptiten.

Kanel innehåller dietfibrer, järn och kalcium, som binder till gallsalter och hjälper till att ta bort dem från kroppen. Dessa salter kan vara skadliga för tjocktarmen om de inte avlägsnas ordentligt.

Hjälper till att förhindra oregelbunden menstruation

Dricka kanelte är ett bra hem behandling för att reglera menstruationscykeln, tack vare sina antikoagulerande egenskaper. Denna aktiva substans har två effekter: Först och främst kan menstruationen börja om det är lite sent ute. Dessutom har den en analgetisk effekt som minskar menstruationssmärta.

Det minskar kolesterolnivåerna

 Detta hämmar utvecklingen av ateroskleros och trombus, vilket sänker blodcirkulationen.

ekämpa förkylningar och influensa

 Kinesisk medicin har länge använt denna tonåring för behandling av sjukdomar.Hunden är också ett antibiotikum, minskar inflammation, sänker feber, motverkar hosta och smakar också bra! Dessutom ger det lättnad från huvudvärk och migrän.

Glöm inte att även om kanel har många högsta egenskaper, borde du inte dricka för mycket av det. Därför rekommenderar vi en chatt med din läkare innan du börjar ditt vanliga intag för att se till att detta passar med andra mediciner / dieter du redan använder.

skäl att undvika kanelte

I vissa situationer kan det vara klokt att undvika kanel eftersom många av de fantastiska funktioner kan faktiskt ha negativa effekter på hälsan.

nvänd inte för mycket

 I stora mängder kan detta skada lever och njurar, så använd inte för mycket av kryddan i maten.

Graviditet och amning

Under graviditeten är det viktigt att undvika att få kanel. Det stimulerar blodflödet och kan leda till sammandragning av livmodern. Detta kan skada fostret. mning av mödrar borde undvika kanel eftersom det kan bidra till utvecklingen av allergi hos barnet. Undvik kanel om du har sår

är du har sår i magen eller tarmarna, kommer det att konsumera kanel bara irritera mer.

 Ta hand om ditt hjärta

Kanalen har möjlighet att öka hjärtfrekvensen. Därför är det viktigt att de med känd hjärtsjukdom borde undvika kanel.

 j kombinerad med antibiotika

Hunden är ett naturligt antibiotikum och bör därför inte blandas med konstgjorda läkemedel.

I vissa fall störs egenskaperna med hjälp av andra läkemedel som används, vilket kan leda till oväntade biverkningar. Ta sedan bort kanel om du är på antibiotika på recept. ecept för kanelte

antning kanelte

Det är lätt att göra denna bantning kanel te - detta behöver du:

1 kopp varmt vatten

  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk honung
  • Mix tillsammans kanel och honung i hett vatten. Låt det rita i 10 minuter innan du dricker en te.

Kanelte för menstruations

Här är de ingredienser du behöver:

1 kanelstång

  • 1 kopp kokande vatten
  • Lägg till kanelstång i en skål och häll över kokande vatten. Låt blandningen svalna och ta bort kanelstången. u är din tonåring redo att dricka. Om du vill ha en sötare dryck kan du lägga till lite socker eller honung.

Kanelte för förkylningar och influensa

llt du behöver är

1 kanelstång

  • Kokande vatten
  • n örtte, såsom grönt te
  • Tillsätt kanel stick i det kokande vattnet och lämna den i två minuter. är vattnet svalnar kan du ta bort och kasta staven. nvänd sedan detta kanelvatten för att göra en ört av den typ du föredrar. Denna tonåring hjälper till att minska dina kalla eller influensa symptom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar