Huskurer för feber

Feber kan vara alarmerande, särskilt om det påverkar unga barn som redan har andra hälsoproblem. 

Definitionen av feber är när kroppstemperaturen överstiger 37 °. Feber uppträder när kroppen inte har tillräckligt med antikroppar för att bekämpa virusattacker, bakterier eller andra typer av mikroorganismer. Genom att öka kroppstemperaturen kan kroppen kämpa mot en infektion genom kroppsvettning på grund av värmen. Därför feber anses vara en symptom av sjukdom som kräver behandling, särskilt om andra symptom som diarré, kramper och andnöd är närvarande.

Många använder olika typer av mediciner till lägre kroppstemperatur när de har feber. Överdriven användning av droger kan ha allvarliga biverkningar, av vilka några uppstår omedelbart.

Vad ska du göra när du har feber?

Det första du bör göra när du har feber är att observera tillståndet över tiden. Om din kroppstemperatur är under 37, 7 grader, se till att du får gott om vila och vätska. Så småningom kommer feberen att bli "bortskämd" av svett och kroppen kommer att eliminera alla kvarvarande toxiner. är detta händer, byt kläder och sängkläder för att förhindra exponering för det avfall du har slitit ut.

Om febern överstiger 37, 7 grader är det viktigt att du sänker temperaturen. Kontakta en läkare om det behövs. 

ehandlingar som lindrar febern

Det finns många naturliga sätt att lindra febern. De är enkla och säkra lösningar som minskar kroppstemperaturen till en hälsosam nivå.

yllik

yllik har varit känt för sin förmåga att lindra feber i århundraden. Det sänker kroppstemperaturen, och dess egenskaper hjälper också matsmältningen att bekämpa parasiter och andra bakterier. 

lök

lök kan användas för att lindra feber genom att dela upp den i små bitar som du sätter på golvet. De som lider av feber ska stå på lökbönorna i en halvtimme. är det gäller barn, den bästa metoden lägga løkbitene i dina strumpor och få barnen att strumpor bär.

Salvie

 Om du vill använda salvia, laga du upp en kopp vatten (200 ml) och tillsätt en matsked färsk salvia, en tesked honung och tre matskedar citronsaft.

Potatis

Potatis har naturliga antiinflammatoriska egenskaper och enzymer som lindrar feber. För att dra nytta av potatisen, gör mossa, skakningar och blanda dem med kallt vatten innan 

Drick mycket vatten

Oavsett vilka metoder du använder för att lindra febern, var noga med att dricka . Du kan också dricka naturligt te och juice.

Citronskal och korn

Den här sista åtgärden kompletterar vätskan som kroppen har förlorat under feberperioden. För att förbereda det, lägg till skalet från en citron och två matskedar till 1/4 kokande vatten. Låt blandningen svalna och dra i 12 timmar, drick sedan lite och en del av blandningen den dag då febern har gått ner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar