Hemgjorda botemedel för magen uppblåsthet

Plötsligt byxorna lite hårdare och magen känns som en ballong som kan knäcka varje sekund, men även om du tränar och förlorar både centimeter och kilo, är inte magen mindre. Varför det? Kanske kämpar du med magbesväret. Ta en titt på artikeln nedan till 

Om du inte brukar äta för mycket, det finns ingen anledning till varför du känner stor och tung som om du har en stor sten i magen. Det finns många anledningar till varför en kämpar utspänd buk, till exempel mat överkänslighet, allergier som kommer från råvaror som irriterar slemhinnorna. Det kan också vara ett resultat av matsmältningsproblem och många av dem som kämpar med uppsvälld mage är också laktosintoleranta.

Förutom att följa den mat du äter för att se hur det påverkar din mage, du kan  för inflationen. Låt oss ta en närmare titt!

Hur kan jag minska magen störningar?

Sluta äta så mycket salt

atrium är mycket skadligt för hälsan, särskilt om du äter mycket av det. Den rekommenderade dosen natrium för en vuxen är 1500 mg. Men om du äter mycket ohälsosam mat kan du få dubbelt så mycket. Så försök att undvika att lägga till extra salt i din mat. Du kan också 

Lägg till kalium i din kost

Livsmedel som innehåller mycket kalium, exempelvis bananer och spenat, hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska. Du kan göra en läcker smoothie med en banan och en papaya, eller äta en grillad potatis med skal och en kopp spenat.

Drick inte alkohol

lkoholhaltiga drycker är mycket skadligt för din hälsa på grund av en mängd olika faktorer. Om du kämpar med uppsvälld mage kan 

Koka dina grönsaker

Det är sant att råa grönsaker är bättre för kroppen än om du koka dem, men om du kämpar med uppsvälld mage så du bör fortfarande koka dina grönsaker. Okokta grönsaker kan orsaka blåsor eftersom de tar längre tid att smälta.

Mat minskar inflation

ntioxidanter

Om du äter livsmedel med antioxidanter kommer inte att minska inflationen, men du kommer också att hjälpa kroppen att eliminera toxiner i blodet och kroppen. Här hittar du antioxidanter i livsmedel såsom: blåbär, äpplen, lök, selleri och vitlök. Ät fyra portioner av frukten eller två till tre portioner av grönsakerna.

Fiber

Fiber hjälper dig att bekämpa din uppblåsta mage. Så se till att du äter frukt, grönsaker, helkorn, ris, vetemjöl och havregryn.Men var försiktig så att du inte äter för mycket eftersom fiber kan ge dig mycket gas.

Mat med låg fetthalt

Mat med låg fetthalt är utmärkt för att minska magen, eftersom det är mycket hälsosammare än mat med högre fettinnehåll. örja dagen med lite spannmål och frukt. Och istället för att äta chips kan du äta morötter eller selleri till exempel. Välj grillat kött istället för stekt varianter.

Kryddor

spiskummin, oregano och fänkål är mycket bra för att bekämpa magen svullen orsakas av för mycket gas i magen.

  • Fänkål är ett antiseptiskt element och är perfekt för dagar när du har diarré.
  • Kummen är både lugnande och diuretikum och är därför perfekt för dem som lider av överskott av vätska.
  • Oregano hjälper matsmältningen, och eftersom det är diuretik, är det också bra för lever och njurar.

Örter

tt gott te av limewood kan hjälpa dig att bekämpa stress på grund av de lugnande egenskaperna som den rymmer. ndra medicinska växter kan också ge samma resultat och minska din aptit som en full mage kan få dig att känna dig ännu tyngre. jörkblad är också bra för att eliminera inflationen, speciellt om det orsakas av menstruation.

hemlagad recept för att bekämpa magen uppblåsthet

Denna smoothie är en mycket effektiv metod för att åtgärda problemet med bara fyra ingredienser som hjälper dig att bli av med vätska, förutom den gas som orsakar inflation.

  • Den första ingrediensen är  Även om de som är laktosintoleranta och inte kan äta detta, är yoghurt full av bra bakterier som kommer att bli av med mat som fermenterar i magen.
  • Den andra ingrediensen är  Ingefära är de dagar du kämpar med förstoppning, uppblåsning och gas. Detta beror på att ingefära är läkande och kan bekämpa magkramper.
  • Den tredje ingrediensen är bananen, som innehåller mycket kalium, vilket hjälper dig att bli av med överskott av natrium.
  • Slutligen har vi kardemumma, en indisk krydda som hjälper dig att smälta.

Putt två eller tre koppar yoghurt i en mixer tillsammans med två rindade bananer, 1 msk ingefära och ¼ ss kardemumma. Du kan också lägga en halv kopp ljus mjölk, 2 matskedar honung och en halv kopp isbitar. landa alla ingredienserna tillsammans och njut av dig själv!

ADVERT

Lägg till din kommentar