Hemgjord botemedel för svampinfektion

Vaginal jäst infektion som orsakas av en mängd olika mikroorganismer som vanligen finns i en frisk vagina. n av de vanligaste orsakerna till vaginal svampinfektion är Candida albicans, som orsakar symptom såsom urladdning, lukt, klåda och rodnad av labia, vilket ibland sprider sig till den övre delen av låren.  Symtomen omfattar en hel del utsläpp och en stark lukt, särskilt efter samlag. är du märker symtom på svampinfektion, är det viktigt att du ser din läkare för att avgöra vilken behandling som är nödvändig för den typ av organism som skapar infektionen. 

Friska vanor mot 

Håll torr

Kom ihåg att torka dig väl när du har varit i badrummet. Svamp växer och sprider sig när det är varmt och fuktigt, så det är 

nvändning underkläder andas

är det är möjligt, bör du bära underkläder andas för att undvika värme och fuktighet. Om du använder nylonborstar, se till att de också innehåller bomull. Dessutom bör du 

God personlig hygien

Oavsett om du lider av en svampinfektion eller inte, är det viktigt att tvätta med en mild tvål.  Du bör också tvätta underkläder i varmt vatten eller i en blandning av ättika och vatten för att helt bli av med svampen.

Undvik hårda tvålar

Starka tvålar och andra toalettartiklar som innehåller alkohol kan irritera slidan och ändra sitt naturliga pH. Om du har symptom på svampinfektion, kan du förbereda en vaginal tvätt från någon vinäger blandat med vatten. Ättika hjälper dig att återställa en naturlig pH i vagina 4, 5, vilket är normalvärdet.

Made medel mot vaginala 

atural yoghurt

atural yoghurt är en av de bästa lösningar mot vaginala svampinfektioner.  Om du har en svampinfektion, kan du äta naturlig yoghurt eller blanda det med lite vatten och använda den i stället för tvål.

oric

orsyra är en organisk behandling för vaginal jäst infektioner. tt antal studier visar att detta är en effektiv behandling. . Ta det här en gång dagligen i en vecka.

örtmedicin

  • Om du vill bli av med vaginal klåda och sveda, du kan förbereda ett extrakt av rosmarin och använda en handduk för extern applikation
  • n annan möjlighet är att dricka timiante, med 1 msk timjan för varje kopp med kokande vatten.Drick 1-4 koppar varje dag.
  •  Perfekt för behandling av Candida lbicans och dess symtom.  För att laga mat lagar du några kattostblad i en liter vatten. Kyl ned och häll det i badet för vaginal applicering.

Vi hoppas att du tycker att den här artikeln var användbar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar