Hemgjord rättsmedel för snabb behandling av munsår

Om du lägger ett lager av vaselin på såret för att skydda den mot bakterier och gör läkarna tidigare.

Munsår orsakas av herpes virus typ 1 , som oftast smittas genom kyssar och nära kontakt med någon som redan är smittade. Om du blir smittad med herpes finns det ingen botemedel. Utbrott kan orsakas av feber, inflammation, stress, solbränna och matallergier.

Vissa källor hävdar att de flesta kommer att smittas innan de når vuxen ålder. Utbrottet har 5 faser: stickning, blåsning, tömning, skorpning och reparation. Mittenfasen är den smittsamaste när blåsor spricker och vätskan kommer ut. Det är naturligtvis bäst att stoppa utbrottet innan de uppstår i första hand. Men d ersom det redan finns en blister, det finns en mängd olika hemgjorda lösningar som kan hjälpa mun år för att läka snabbt.

Däck till munen

Många gör misstaget att de täcker såret med smink. Detta gör endast sårspaken långsammare och att blåsan varar längre. Istället för smink, bör du lägga ett lager av vaselin på såret för att skydda den mot bakterier och se till att det läker snabbare. Också, var noga med att bära solskyddsmedel när du är ute för att skydda ditt sår från ytterligare skador.

Leppepomade

Många lipoprombos på marknaden innehåller docosanol, vilket gör sårspelen snabbare. Om du utsätts för mycket vind eller kyla, använd läppstift som förhindrar blåsor.

Mat mot munsår

Vissa produkter som innehåller en aminosyra som kallas lysin, som kan bekämpa munsår. Mat som mjölk, fisk, kött och bönor innehåller lysin.

Å andra sidan kan livsmedel som innehåller aminosyra argininen faktiskt göra viruset värre. rginin finns i choklad, jordnötter, torkad frukt och mandel.

Svart te

Om du redan har ett munsår du kan lägga till en tepåse med svart te direkt över såret och gnid försiktigt under flera minuter. Denna lösning är smärtstillande och hjälper blåsan att spela.

Vitlök

Vitlöket är känt för sina antimikrobiella egenskaper som bekämpar en mängd olika virus. För att bekämpa ett munsår, dela en vitlöksklyfta i två och sätt den över skammen.

Mjölk

Mjölk innehåller, som tidigare nämnts, lysin en aminosyra som stavar munsåret snabbare. Doppa en bomullsboll i mjölk och lägg den på munnen. Denna lösning är effektivast i början av processen.

Tomat och aloe vera

För daglig rengöring, tillsätt tomatjuice i några minuter, följt av aloe vera. loe innehåller en mängd olika ingredienser som är bra för huden och kan torka i fläckar.

Lime

Lime innehåller antibakteriella och antivirala egenskaper som kan bekämpa magsår. För att dra nytta av detta kan du droppa några droppar limejuice över såret 3 gånger om dagen.

Honung och ättika

åde honung och ättika har antivirala egenskaper som är bra för munsår. landa 1 matsked honung med lite ättika och placera den direkt på såret med en bomullsboll.

Förebyggande och behandling

Det är viktigt att bli av med tandborstar, handdukar och andra föremål som har kommit i kontakt med munnen. Det är troligt att den här björnen infekterar och kan ge ytterligare smitta. Undvik återanvändning av koppar, gafflar och andra smutsiga saker om möjligt. Har antibakteriell gelé tillgänglig att gnugga i dina händer när det behövs.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar