Hemgjorda behandlingar mot svampinfektioner

 kan inträffa var som helst i kroppen, även om det är vanligast som uppstår runt fingernaglar, tånaglar, fötter eller underarm, där det är varmt och fuktigt. Mjäll är också förknippat med 

I denna artikel kommer vi att erbjuda fyra utmärkta åtgärder mot svampinfektioner , baserad på tea tree-olja, vitlök, äppelcidervinäger och ingefära. Med lite tålamod kan vi ta bort svampar på ett naturligt och enkelt sätt, utan några biverkningar eller risk för återkommande.

Tetreet

tea tree olja kommer från bladen av den australiensiska anläggning Melaleuca alternifolia och en av de vanligaste oljor. Det är känt att det är mycket antiseptiskt och bra mot virus och svamptillväxt. Detta hjälper till att bekämpa många hudsjukdomar om de används på huden.

Denna olja är mycket stark och bör användas med försiktighet, eftersom det kan irritera slemhinnorna (i könsorganen, mun och ögon). För att applicera en droppe direkt på en liten yta eller blanda det med kokosolja om en större, mer känsliga område. Kokosolja är inte irriterande och det kan också motverka svamptillväxt.

Om du köper tea tree-olja, vilket är ganska rimligt, ska du veta att den kan också användas för att behandla sår, ta bort huvudlöss, används som ett insektsmedel mot mygg eller som en rengöringsprodukt för hemmet.

Vitlök

Denna värdefulla produkt kan också användas för att lindra många hälsoproblem. Och vem har inte  hemma?

I den andra artiklar som vi har talat om vitlök 'många funktioner, som inbjuder oss att äta dem dagligen:

  • De förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.
  • De förbättrar cirkulationen.
  • De ökar vårt immunförsvar.
  • De rensar kroppen.

I det här fallet kommer vi att lägga den direkt till det drabbade området, och tack vare vitlök innehåll av allicin, kommer vi att kunna ta bort alla tecken på svampinfektioner. För mindre områden kan du lägga till en halv vitlöksklyfta direkt på sajten och säkra den med en liten förband som kan bytas ut när det har slutat att lukta det.

tt annat alternativ för större områden är att  olja. Krossa 5 vitlökbåtar och täck dem med en bra olivolja. Låt blandningen ligga i en vecka innan du sår den. Smörj denna olja på det exponerade området två gånger om dagen.

I hälsokostaffär kan du köpa denna olja kokta, vanligen i kapselform för dem som inte kommer att äta den rå. Om du äter denna olja kan den också hjälpa till att bekämpa svampinfektioner inne i kroppen.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en av de ätbara läkemedel nämner vi i flera av våra artiklar, tack vare  den har.Vi har tidigare nämnt att det kan användas som schampo och balsam för rengöring eller sanering, för att öka förbränningen eller gå ner i vikt bland andra användningsområden.

Den här gången talar vi om sin förmåga att döda svamptillväxt. Det är viktigt att använda opasteuriserad äppelcidervinäger, eftersom den innehåller probiotika.

Denna behandling är väldigt enkel. Du smörjer det drabbade området med äppelcidervinäger med gasväv eller bomull och låt den lufttorka. Vinäger är utmärkt för att behandla alla typer av hudproblem, eftersom det sura pH-värdet balanserar hudens naturliga pH. Ängel

Ängel, en gåva för vår hälsa från öst, är välkänd för sina

egenskaper om vi äter den, även om vi även kan utnyttja några av dess egenskaper om vi använder den direkt på huden. ftersom ingefära  För att behandla svampinfektioner i huden, kan du köpa eterisk olja av ingefära och till och med blanda den med tetreolja. ller du kan förbereda en blandning av malt eller färsk ingefärarot. Det bör koncentreras och appliceras 2-3 gånger om dagen. Låt det lufttorka.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar